Micki Shemo Bakes

עונה שלישית לתכנית האפייה האהובה בהנחיית השף קונידטור מיקי שמו. הפעם עוגיות וחטיפים מלוחים שנשמרים לאורך זמן: מנדלברויט, דקיקיות שיבולת שועל, כעכים מלוחים ומלבניות גבינה.

"מנדלברוייט"
כללי:
עוגיות אלה נאפות פעמיים ולכן הן מאוד פריכות, וכיוון שהם ללא חמאה הן גם קלילות במיוחד. הן נהדרות לצד קפה חזק וכתוספת לגלידת וניל. פירוש שמן של עוגיות אלו הוא: "לחם שקדים". אני שדרגתי אותן והוספתי להן אגוזי לוז קלויים.

רשימת חומרים (לכ-60 עוגיות):
200 גרם קמח (1½ כוסות)
1½ כפיות אבקת אפייה (1 שקית של 10 גרם)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
70 גרם שקדים קלויים (1/2 כוס).
60 גרם אגוזי לוז קלויים (1/2 כוס)
גרידה מלימון/ תפוז קטן
2 ביצים במידה "L"
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה.
2. מוסיפים לקערה את הסוכר, סוכר הווניל, שקדים, אגוזי לוז, גרידת לימון ומערבבים היטב!
3. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן לקערה עם כל החומרים ולבסוף את המלח.
4. מוציאים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח וממשיכים ללוש לזמן קצר באופן ידני עד התחברות של כל החומרים לבצק אחיד.
5. יוצרים 2 גלילים ומעבירים אותם מייד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים אותם במרווחים של 10 ס"מ אחד מן השני כי העוגיות מתרחבות באפייה. מכניסים למקרר לחצי שעה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ-30 דקות.
7. מצננים, פורסים לפרוסות בעובי של עד 1 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית האפייה כמעט ללא מרווחים.
8. מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ואופים 10 דקות נוספות עד שהעוגיות יבשות.
9. מצננים כ-15 דקות ומכניסים לצנצנת. העוגיות נשמרות לזמן ממושך - עד למעלה מחודש ימים.

עוגיות גבינה מלבניות

החומרים
לבצק:
250 גרם גבינה כחושה (1 חבילה)
200 גרם חמאה (1 חבילה)
100 גרם שמנת חמוצה (1/2 גביע)
3 כפות שמן
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)
10 גרם מלח (2 כפיות)
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
לציפוי ולקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום, קצח, עשבי תיבול, אורגנו, זעתר, 2 סוגי גרגרי חרדל וכו'.

אופן ההכנה
הבצק:
מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הגבינה, החמאה, השמנת החמוצה והשמן.
מוסיפים בפעמיים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון בצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
העוגיות:
מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ. מורחים בביצה טרופה.
מקשטים לפי הטעם ב: שומשום, קצח, עשבי תיבול, אורגנו, זעתר, 2 סוגי גרגרי חרדל וכו'.
חותכים את הבצק למלבנים בגודל 3X4 ס"מ.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות.

כעכים מלוחים בגרסת הקונדיטור
כללי:
עוגיות מלוחות פריכות שסבתא שלי נהגה לאחסן בקערה גדולה מעל ארון הבגדים בחדר השינה שלה. עם הזמן, כמובן, שדרגתי את הכעכים האלה והוספתי להם חמאה וציפויים שונים.

החומרים (לכ-70 כעכים):
לבצק:
560 גרם קמח (4 כוסות)
5 גרם מלח (1 כפית מלח)
25 גרם שמרית (1/2 שקית שמרית)
200 גרם חמאה
100 מ"ל שמן (1/2 כוס שמן)
150 גרם מים (2/3 כוס מים)
1 כף גרגירי אניס שטופים/ "מחלב"
לציפוי:
2 ביצים
200 גרם שומשום- 2 כוסות.
1 כף קצח/ זעתר וכו'.

אופן ההכנה:
הבצק:
1. מערבבים במיקסר עם וו לישה, את הקמח, השמרים והאניס במהירות איטית.
2. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את השמן ומערבבים כחצי דקה, לבסוף מוסיפים את המים ומערבבים עד לאיחוד הבצק.
4. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למשך חצי שעה- שעה במטבח.
העוגיות:
1. מוציאים את הבצק מהקערה ויוצרים גליל ארוך בקוטר 3 ס"מ.
2. חותכים את הבצק לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ (סה"כ-70 יחידות).
3. מגלגלים כל יחידה לגליל ברוחב של 1 ס"מ ויוצרים גלגל ע"י חיבור שני הקצוות.
4. טובלים כל יחידה בביצה טרופה ומיד לאחר מכן בשומשום לבן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (מספר העוגיות מתאימות לשתי תבניות).
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות או עד גוון זהוב.
6. מקררים בטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום. העוגיות נשמרות כ-10 ימים לפחות.

דקיקיות שיבולת שועל ושקדים
עוגיות פריכות ובריאות שהכי כיף לנשנש ולשלב עם כוס השתייה החמה בבוקר, אחה"צ ובכלל.
אני אוהב לאחסן אותן בקופסה או בצנצנת כדי לשמור על טריותן. במיוחד בחודשי הקיץ כשיש הרבה לחות, חשוב לאחסן אותן בכלי אטום.


רשימת חומרים (לכ-50-40 עוגיות):
100 גרם חמאה
150 גרם סוכר חום (3/4 כוס)
1 כף חלב
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה XL
80 גרם שיבולת שועל דקה (2/3 כוס)
100 גרם שקדים טחונים גס (1 כוס פחות כף)
5 גרם אבקת אפייה (1/2 שקית)
70 גרם קמח (1/2 כוס)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
1. מנפים את הקמח ואבקת האפייה יחד.
2. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת אוורירית ובהירה.
3. מוסיפים את הביצה, החלב ותמצית הווניל.
4. מנמיכים את המהירות לאיטית ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, שיבולת שועל ושקדים.
5. מזלפים (או מניחים בעזרת 2 כפיות) לתבנית מרופדת בנייר אפייה, עוגיות בגודל זהה במרווח של 3 ס"מ זו מזו, כיוון שהעוגיות מתרחבות באפייה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12 דקות, מצננים ומכניסים מייד לקופסה.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully