Micki Shemo Bakes

מיקי מכין בצק לטארט שישמש לארבעה טארטים מופלאים: טארט גבינה תפוחים וקרמבלס, פאי פרג ואגוזים, טארט אגסים עם פיסטוקים ושקדים, וטארט אגוזים.

מתכון מס' 1 טארט גבינה וקראמבלס(קוטר 22)
בצק לטארט רשימת מצרכים :
500 גר' קמח (שטיבל 2 )
200 גר' אבקת סוכר
15 גר' אבקת אפיה
250 גר' חמאה (קוביות)
125 גר' ביצים
75 גר' אבקת שקדים
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנת הבצק לטארט:
1. מנפים את הקמח א. אפיה ואבקת הסוכר ישירות לקערת המיקסר .
2. מוסיפים את הקוביות חמאה ומערבבים את הכל עם "בוחש הגיטרה" - עד שמתקבלת תערובת
פירורית (כמו "שטרוייזל") .
3. מכניסים בפעם אחת את כל הביצים והוניל וממשיכים לערבב עד שהבצק מתחיל "להתחבר" !
4. מוסיפים את האבקת שקדים ומערבבים קצר מאוד ומוציאים מיד את הבצק - מסיימים את לישתו ע"ג
שולחן העבודה , מניילנים ומכניסים למקרר עד השימוש.
מילוי גבינה - רשימת חומרים :
1/2 1 ק"ג גבינה 9%
4 יח' ביצים
160 גר' סוכר
1 לימון מגורד
100 גר' חמאה מומסת
60 גר' קמח
קורט מלח
2 כפות "קיריש"
אופן הכנת המלית :
1. מערבבים בקערה את הגבינה,ביצים,סוכר ,מלח והלימון.
2. מוסיפים את הקמח ולבסוף את החמאה המומסת והקיריש.
קראמבלס רשימת חומרים:
100 גר' חמאה
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
אופן הכנת הכנת הקראמבלס:
מערבבים את החומרים במעבד מזון עד שמתקבלים פירורים קטנים,רצוי לבצע תהליך זה במספר פולסים.
הרכבת הטארט:
מרדדים בצק.
מורחים 150 גר' מלית תפ"ע .
מוזגים את מלית הגבינה.
מפזרים קראמבלס ואופים .
רמז/ טריק : מניחים בתחתית הטארט את המלית תפ"ע על הבצק הלא אפוי גם לטעם טוב ובעיקר למנוע
מהמלית להרטיב את התחתית בגמר האפייה.

מתכון מס' 2 - פאי פרג "ואגוזי מלך קליפורניה"
מתאים לתבנית פאי בקוטר 22 ס"מ גובה 3 ס"מ

ראי מתכון לבצק שהכנתי כבור הטארט גבינה תפ"ע וקראמבלס

מלית פרג - רשימת חומרים:
3 כוסות פרג טחון - 250 גר'
11/4 כוסות סוכר - 250 גר'
1 כף דבש
11/4 כוסות חלב - 250 גר'
50 גר' חמאה - 1/2 חבילה
גרירת לימון מ-1/2 לימון
4 כפות מלאות של אגוזים קצוצים גס (כ- 80 גר')
2 חלבונים


אופן הכנת המלית:
1. מרתיחים את החלב, סוכר, דבש,חמאה, גרירת הלימון, והאגוזים וצימוקים ביחד.
2. מסירים את הסיר מן האש ומוסיפים את הפרג הטחון וגרידת הלימון ומערבבים היטב.
3. נותנים למלית להתקרר במשך 15 דקות ומוסיפים את החלבונים תוך כדי ערבוב.
4. נותנים להתקרר עד השימוש

מילוי הפאי:
א. ממלאים את תבנית הפאי עם הבצק הפריך עד שיא גובה התבנית.
ב. מהבצק הפריך שנותר, יוצרים רשת בצק באותו העובי של תחתית הפאי בעזרת המטריצה !מברישים בביצה טרופה .
ג. אופים במשך 35 דקות בטמפ' של 170 מעלות.

רמז /טריק:
מורחים מעט ריבת משמש על הבצק הפריך הלא אפוי ואז ממלאים במלית פרג,דבר זה מונע מהמלית להרטיב את תחתית הפאי ולהיאפות כראוי .

מתכון מס' 3 : טארט אגסים וקרם אגוזי לוז
(מתאים לטארט בקוטר 22)

בצק לטארט ואופן הכנתו - ראי במתכון טארט גבינה וקראמבלס.
קרם אילסרים - רשימת חומרים:
250 גר' חמאה
250 גר' סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל איכותית
250 גר' אילסרים טחונים
2 כפות קמח
2 כפות ליקר פרנג'ליקו
אופן ההכנה:
1. מכינים את הקרם אילסרים : במיקסר בעזרת "וו גיטרה" מערבלים כ- 10 דק' את החמאה והסוכר עד
קבלת קצף בהיר .
2. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים בהדרגה ומסיימים בהוספת ה-וניל , אילסרים ,קמח
וליקר פרנג'ליקו ,תוך כדי ערבוב במהירות איטית מקררים עד לשימוש .

בישול אגסים בסירופ - רשימת חומרים :
6 אגסי בוסק קלופים ללא ליבה
1/2 1 ליטר מים
1/2 1 כוס סוכר
1 מקל וניל
א. אופן ההכנה:
1. מבשלים את האגסים: מחממים מים ,סוכר ומקל וניל עד שהסוכר נמס.
2. מכניסים פנימה את האגסים ,מביאים לרתיחה ומכבים את האש ומעבירים את האגסים והסירופ
לקערה עד לשימוש .
אופן הכנת הטארט:
מחממים תנור ל- 170C.
1. מרדדים בצק טארט ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 20 .
2. ממלאים בקרם אילסרים עד מחצית הגובה.
3. מסננים את האגסים , חוצים ל-2 חצאים ,כל חצי אגס פולחים כך שהמבנה של חצי אגס נשאר בשלמותו.
מניחים ע"ג הקרם את חצאי האגסים בצורה של פרח.
4. אופים ב- 170C כ- 30 דקות.
5. מברישים בגלזורה שאותה מכינים מ- 100 גר' ריבת משמש ו-50 גר' מים (מרתיחים את שניהם).
6. מסדרים מסביב שקדים פרוסים משובבים קלויים ומגישים.
רמז /טריק:
את חצאי האגסים מסננים ופולחים לפני הכנסתם לטארט על מנת שבגמר האפייה הטארט יהיה אפוי היטב גם במקום שהנחנו אותם בקרם בתוך הטארט .

מתכון מס' 4 : טארט אגוזים

בצק טארט- ראי במתכון טארט גבינה וקראמבלס .
מתכון למלית אגוזים :
250 גר' סוכר
100 גר' דבש
100 גר' מים
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מל')
125 גר' אגוזי מלך
100 גר' אגוזי לוז קלויים
25 גר' פיסטוקים קלויים
אופן הכנת המלית:
1. מרתיחים את הסוכר ,דבש והמים ומבשלים עד קבלת קרמל בהיר .
2. מחממים את השמנת מתוקה 15 שניות במיקרוגל ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב .
3. מכבים את האש ומוסיפים את תערובת האגוזים.
רמז / טריק:
את תערובת האגוזים יש לחמם בקערה כדקה במיקרוגל ואז להוסיף לתערובת החמה , כי במידה ולא מחממים הם "נתפסים" מהר מאוד ולא ניתן למזוג לתבנית הטארט את תערובת האגוזים.
הרכבה:
1. מרדדים את בצק הטארט לעובי 1/2 ס"מ .
2. מניחים בתבנית הטארט ומהדקים היטב.
3. מכניסים למקרר לחצי שעה .
4. מחממים תנור ל- 175C ואופים את הבצק כ- 15 דקות.
5. מוזגים את תערובת האגוזים.
6. מצננים ומגישים , רצוי עם גלידת וניל.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully