Micki Shemo Bakes

השף קונדיטור מיקי שמו בתוכנית המוקדשת למאפים מלוחים, כולם מבית אימא: מאפי גבינה מלוחים, פוקצ'ה בציפוי דגנים מלאים ומאפה ביס במילוי גבינה ופסטו.

מאפי ביס מלוחים במילוי :גבינה ופסטו בציפויים מגוונים
רשימת מצרכים:
חב' בצק עלים

מלית (גבינה מלוחה):
1/2 ק"ג גבינה כנען
1 ביצה
150 גר' גבינה בולגרית מגורדת
קורט מלח
1 כף קמח מחוקה

אופן ההכנה:
א. מערבבים את כל החומרים בקערת מיקסר עם בוחש גיטרה.
ב. למלית פסטו:מערבבים במעבד מזון – צרור עלי בזיליקום, 2 כפות שמן זית,קורט מלח,קורט פלפל שחור, 50 גר' גבינת פרמזן.

הרכבה ועריכה:
1. פורסים את הבצק עלים על גבי השולחן.
2. חוצים אותו ל- 2 - לרוחב מימין לשמאל.
3. מורחים מהפסטו על גבי הבצק שיכבה דקה ואחידה.
4. מזלפים מימין לשמאל את המלית ויוצרים גלילה צרה.
5. בעזרת סכין חותכים לפרוסות ברוחב 2 ס"מ.
6. מברישים בביצה טרופה.
7. מפזרים מעל ציפויים מגוונים : שומשום,קצח,אורגנו,זעתר,מלח גס ועוד.
8. אופים ב- 195C , כ- 20 דקות.

טיפים:
1. עובדים עם מרית/קלף לחתוך את הגלילה הצרה "לביסים קטנים" בטרם מריחת הביצה
הטרופה – על מנת שיהיה נוח ושלא ידבק בעת החיתוך.
2. את החיתוך מבצעים על גבי מגש האפייה ולא על גבי השולחן עבודה וזאת כדי לשמור
על מראה המאפים עד גמר האפייה ולחסוך בזמן העבודה.

מאפי גבינה מלוחים
רשימת חומרים:
200 גרם חמאה מלוחה
150 גרם גבינה צהובה מסוג "עמק"/ קשקבל
150 גרם גבינה בולגרית 5%
1 ק"ג גרם קמח
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית מחוקה של מלח
אופן הכנה:
1. יש לגרר את הגבינה ל"פתיתים" קטנים בעזרת פומפייה.
2. לערבב במהירות איטית במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, גבינה צהובה המרגוררת, גבינה בולגרית עד הומוגניות.
3. להוסיף את הביצים והמלח.
4. מיד לאחריהם, להוסיף את הקמח ואבקת האפייה ולערבב למשך 1 דקה עד התאחדות הבצק ליחידה חלקה ואחידה.
5. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך שעה לפחות.

אופן העריכה:
א. לרדד את הבצק ע"ג שולחן מקומח או לחילופין ע"ג ניילון נצמד כשהבצק המרודד יהיה בעובי של 1/2 ס"מ.
ב. להבריש את הבצק בביצה כך שכל הבצק המרודד יהיה עם מעטה של ביצה טרופה מחלקו העליון בלבד.
ג. לפזר דקורציות כגון: שומשום, קצח, זעתר, אורגנו, קורנית, מיורם וכו'.
ד. בעזרת גלגלת פיצה קטנה, יש לחתוך מהבצק קוביות במידות של 2 ס"מ * 2 ס"מ ולסדר אותם במרווחים של 1 ס"מ אחת מן השנייה ע"ג נייר אפייה.

אפייה:
יש לאפות בחום של 180 מעלות במשך17-18 דק' דקות או עד אשר העוגיות מקבלות גוון זהוב בתחתיתן ובחלקן העליון.

פוקצ'ה בציפוי דגנים מלאים

רשימת חומרים לבצק (מספיק ל9 פוקצ'ות)
1 ק"ג קמח
700 גר' מים
1 כף שמרים טריים – "מסוג שימרית"
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
לציפוי:
500 גר' דגנים מלאים : פשתן, קוואקר, שומשום מלא, גרעינים ועוד..
לדקורציה בסיום האפייה:
50 גר' שמן זית.
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה לשים במשך 5 דק' במהירות איטית את הקמח והמים.
2. מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דק'.
3. מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דק'.
4. מוסיפים שמן זית ולשים עוד דקה- מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
5. מחלקים את הבצק ל-9 יח'.
6. מכל יח' יוצרים מלבן בצק במידות 25 ס"מ X7 ס"מ וטובלים בתערובת דגנים מלאים.
7. מתפיחים חצי שעה.
8. אופים ב250 מעלות כ8-9 דק'.
9. בוזקים מעט שמן זית.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully