Micki Shemo Bakes

שף קונדיטור מיקי שמו מכין 3 מתכונים דלי קלוריות וטעימים המוכיחים שקינוח טעים לא חייב להיות משמין: עוגת תפוחי עץ וצימוקים מבצק פילו, מוס גבינה אישי עם מנגו ופסיפלורה ועוגת דלעת בחושה עם תבלינים.

מוס גבינה אישי עם מנגו ופסיפלורה
לפעמים, כמו במתכון הזה, אפשר להשיג רושם במעט מאוד מאמץ. מוס גבינה טעים וקל הכנה:
פירות טריים וחמצמצים וטעימים מלמעלה,אפשר להכין את הקינוח מראש ולשמור במקרר, מלבד הרוטב ,אותו מוסיפים סמוך להגשה, כדי שישמור על נראות מבריקה.

חומרים ל-12 כוסות אישיות בנפח 50 מ"ל:
1 מנגו פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ 2 פסיפולרה

למוס גבינה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מל') 1 כף אינסטנט פודינג וניל 250 גר' גבינה לבנה3% (1 גביע) 80 גרם סוכר (1/3 כוס +כף)

לרוטב מנגו פיספלורה:
1 מנגו קלוף
3 יח' פסיפלורה ללא גלעינים

אופן הכנה: 1. מכינים מוס גבינה: מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה. 2. מערבבים גבינה עם סוכר בקערה נפרדת. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה עד לקבלת
מוס חלק ואחיד. 3. מרכיבים את המנה: מניחים קוביות מנגו עם כפית בתחתית כל כוס, וממלאים במוס
כמעט עד למעלה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר. 4. מערבבים את הפסיפלורה עם שאריות המנגו שנותרנו ושופכים בעזרת כפית מלמעלה.

עוגת דלעת

עוגה בחושה המתאימה לתבנית בקוטר 24 ס"מ.

רשימת חומרים:
3/4 כוס שמן קנולה (150 גר')
1 כוס סוכר דמררה (200 גר' )
1/3 1 כוסות קמח מלא (180 גר')
1/4 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
תבלינים: 1 כפית קינמון,1/4 כפית ג'ינג'ר,1/4 כפית מוסקט.
2 ביצים (120 גר')
150 גר' דלעת מגורדת דק מאוד
1/4 כוס שברי אגוזי מלך (50 גר')
1/4 כוס מים


אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת המיקסר במהירות איטית את השמן והסוכר עד הומוגניות.
2. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים כ-1/2 דקה במהירות איטית.
3. מוסיפים את המים ,2 ביצים ואת הדלעת המגורדת ושברי אגוזי מלך עד לאיחוד כל
החומרים.
4. יוצקים לתבנית האפיה 3/4 גובה ואופים ב-170c מעלות כ-45 דקות.


קלוריות למנה: 65 לפרוסה
חלבון: 0.08
שומן: 2
פחמימות: 12

עוגת תפוחי עץ וצימוקים מבצק פילו

רשימת חומרים:
3 עלי פילו
5 תפוחי עץ קלופים מסוג גרנד סמיט
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס אגוזי מלך קליפורניה קצוצים גס
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:
1. מערבבים את התפוחי עץ, סוכר, סוכר וניל, אגוזים וצימוקים בקערת ערבוב ומניחים בצד.
2. פורסים את 3 עלי הפילו-כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם, מורחים שמן קנולה על גביהם -שכבה דקה.
3. מניחים את התפוחי עץ בצד הקרוב מימין לשמאל.
4. מגלגלים לגלילה,מורחים בביצה טרופה ואופים ב90 C כ-35 דקות.
5. מפזרים א.סוכר ומגישים , אפשר עם גלידת וניל או קצפת.

גיוון:
1. ניתן להוסיף קינמון במקום סוכר הוניל.
2. ניתן לשלב שקדים גרוסים במקום אגוזי המלך ( לא משפיעים על הגוון הסופי)


קלוריות למנה: 65 לפרוסה
חלבון: 0.08
שומן: 2
פחמימות: 12

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully