השף קונדיטור מיקי שמו מגיש 3 מתכונים של עוגיות טעימות שהולכות נהדר עם הקפה: עוגיות שזיפים וקינמון מבצק יוגורט, עוגיות דליס Delice במילוי שוקולד אגוזים ועוגיות פיסטוק לימון.
עוגויות שזיפים וקינמון מבצק יוגורט
כללי:
המתכון מתאים לכ-70 עוגיות ברוחב 2.5 ס"מ. העוגיות מורכבות מבצק פריך עדין המשלב בתוכו מלית שזיפים (קונפיטורת "פובידל") ומעט אגוזים, על מנת לסייע שהמלית לא "תפרוץ" במהלך האפייה וגם להקנות טעם נוסף. השילוב עם הקינמון מאד ישראלי ונותן טוויסט מעניין.
רשימת חומרים:
420 גר' קמח (3 כוסות)
200 גר' חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל
4 חלמונים
150 גר' יוגורט 3% (1 גביע)
למילוי:
150 גר' מלית פובידל (קונפיטורת שזיפים סמיכה)
חשוב לציין לא ריבה רגילה מכיוון שבמהלך האפייה היא תפרוץ מחוץ לעוגייה ולא ירגישו בטעמה.
מלית שזיפים מיובשות:
350 גר' שזיפים מיובשות קצוצות לרבעים
70 גר' סוכר (1/3 כוס)
100 גר' מים (חצי כוס)
-מביאים לרתיחה ומוסיפים 1/4 כפית קינמון טחון, מערבבים ומעבירים בבלנדר/ מג'ימיקס עד קבלת "מחית" מצננים ועובדים.
לדקורציה:
100 גר' סוכר
5 גר' קינמון טחון.
אופן ההכנה:
1. במיקסר בעזרת "בוחש הגיטרה" מערבבים קמח, חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות "איטית- בינונית" (מהירות 4-5 במיקסר מתוך 10) במשך כ-4-5 דק' עד קבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים את החלמונים והיוגורט ומערבבים עד קבלת בצק. הזמן שנדרש לכך הוא דקה- שתיים לא מעבר לכך.
את הבצק מוציאים מן המיקסר "לשולחן העבודה" ומסיימים ללוש בקצרה את הבצק באופן ידני עם מעט מאד קמח ומניילנים בניילון את הבצק ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות. (ההמלצה היא להכין את הבצק יום לפני שרוצים את העוגיות).
3. מוציאים את הבצק מן המקרר, מחלקים ל2 חלקים שווים ומרדדים כל אחד לעובי של 3 מ"מ למלבן במידות 25X35 ס"מ.
4. מורחים שכבה דקה של המלית שזיפים ע"ג כל המלבן, מפזרים מעל אגוזי מלך טחונים, חוצים ל-2 (מקבלים 2 מלבנים) ומגלגלים 2 גלילים זהים, אותם מברישים בחלבון ומפזרים מתערובת הסוכר והקינמון, מבצעים את אותה הפעולה עם החצי השני של הבצק, מעבירים לתבנית אפייה את 4 הגלילים וחותכים לעוגיות ברוחב 2.5 ס"מ ואופים בחום של 170 מעלות כ17-18 דק'.
שת"פ:
1. מיקסר קנווד להכנת בצק העוגיות.
2. שימוש בסכין חדה וחלקה!
3. שימוש במרית קלף לחיתוך עוגיות.
לה"ן:
1. הצופים ילמדן לקשט את העוגיות בטרם אפייתם.
2. הצופים יקבעו את גודל העוגיות לפני אפייתם בתנור.
עוגיות דליס במילוי שוקולד ואגוזים
עוגיות פריכות ודקות המעוטרות בשקדים גרוסים וממולאות כ"סנווף" בשוקולד ואגוזים.
את העוגיות מכינים בעזרת שבלונות סיליקון.
רשימת חומרים:
3 יח' חלבונים (במידה XL)
1/3 כוס סוכר (70 גר')
1.5 כוס אבקת שקדים ( שקדים טחונים ללא קליפה)(160 גר')
1 כוס אבקת סוכר (110 גר')
25 גר' חמאה מומסת (אבל שצבעה עדיין לבן)
קורט ונלין
100 גר' שקדים קלויים וגרוסים
מילוי:
100 גר' שוקולד אגוזים השחר.
אופן הכנה:
1. מקציפים חלבונים וסוכר.
2. מעבדים במעבד מזון א' סוכר + א' שקדים ומנפים ומקפלים לקציפת החלבונים.
3. מקפלים פנימה את החמאה המומסת.
4. מניחים את השבלונה ע"ג נייר האפייה שעל התבנית אפיה ומורחים עם מרית. מסירים את השבלונה ומפרזים שקדים גרוסים ואופים ב170 מעלות כ-15 דק'.
5. מצננים וממלאים בממרח שוקולד אגוזים השחר ויוצרים "סנוויף" מכל 2 עוגיות ומגישים.
עוגיות חיתוך פיסטוק לימון
עוגיות פריכות המובנות מחמאה, סוכר, פיסטוקים קלויים וארומה לימונית נהדרת.
אנו מכינים אותם ב 2 שלבים:
האחת הכנת הבצק והפיכתו לגלילים.
השני הוצאה מהקפאה וחיתוך דק ואפיה.
רשימת חומרים למתכון:
350 ג' חמאה
270 ג' אבקת סוכר
3 ביצים
קורט מלח
5 כוסות קמח
200 ג' פיסטוק קלוי
1 כפית גרידת לימון
אופן הכנה:
1. יש לערבב את החמאה, גרידת הלימון ואבקת סוכר עם וו הגיטרה עד אחידות.
2. יש להוסיף את הביצים , מלח ומחצית מכמות הקמח.
3. אח"כ במהירות איטית את יתרת הקמח והפיסטוקים.
4. יש לחלק ל 5 חלקים שווים ולגלגל כל אחד בצורת נקניק.
5. יש להקפיאם לשעה ואח"כ להכין דקורציה לפרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
6. יש לסדר בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה את העוגות ולאפות ב -170 מעלות כ 13 דקות.