השף קונדיטור מיקי שמו בתוכנית המוקדשת כולה לעוגות בחושות. CUP CAKE וניל ופונדנט, עוגת דלעת בחושה ועוגה בחושה.
CUP CAKES וניל ופונדנט
רשימת מצרכים:
280 גר' קמח (2 כוסות)
6 גר' א.אפיה (2 כפיות)
200 גר' סוכר(1 כוס)
50 גר' חמאה
50 גר' שמן תירס /קנולה(1/4 כוס)
50 גר' חלב(3/4 כוס)
2 ביצים מס' 1
1/8 כפית ונילין
1/2 תפוז מגורד
אופן ההכנה:
1. יש לחמם את התנור מראש לחום בינוני -160C .
2. יש להעזר "במנג'טים" (עטרות נייר) המיועדים לאפייה.
3. יש לטרוף את הביצים ,סוכר,חמאה,שמן וחלב ביחד במהירות בינונית כ-5 דקות.
4. יש להוסיף את כל החומרים היבשים ולא לערבב הרבה אלא עד שהכל מתאחד והופך לבלילה חלקה.
5. יש למזוג למנג'טים עד 2/3 גובה, לזלף פנימה ממרח שוקולד לבן "השחר" ולאפות כ- 15 דקות ב-160C .
מקררים ומעטרים בפונדנט ודקורציות.
פונדטנט:
רשימת מוצרים:
250 גר' א. סוכר + 2 כפות מיץ לימון.
אופן הכנה:
בעזרת מיקסר ובוחש הגיטרה מערבבים את החומרים במהירות איטית עד קבלת מרקם פסטה.
תוספות נפוצות:
שוקולד צ'יפס, קקאו, פירות, אגוזי עץ שונים ועוד..
עוגה בחושה קלה ומהירה להכנה
כללי:
עוגה שאין זמן רב להכנתה והסיכון באי הצלחתה נמוך והיתרון שבתוכה ניתן לשלב ולגוון עם כל מה שנקרה בדרכנו ויש בביתנו .
רשימת חומרים:
200 גר' חמאה
1/4 1 כוסות סוכר
2 יח' ביצים
1 שקית וניל
3/4 1 כוסות קמח מנופה
1/2 שקית אבקת אפיה
1/4 1 כוסות שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
1. מקציפים חמאה,סוכר,מלח ושקית סוכר וניל במשך 3 דק' לקציפה בהירה ואוורירית .
2. מוסיפים את 2 הביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה.
3. מנמיכים את פעולת המיקסר לאיטית ומשלבים לסירוגין את השמנת והקמח המנופה.
4. מוזגים לתבנית אפיה בקוטר 22 ס"מ ומשלבים פירות טריים:תפ"ע קלופים ופרוסים,תאנים,שזיפים,משמש,
אפרסק ועוד.
או שוקולדצ'יפס כשקית של 100 גר' ומערבבים עם מזלג על מנת לשלב בתערובת שבתבנית בפיזור אחיד.
5. אופים 165C כ- 45 דקות.
עוגת דלעת
עוגה בחושה המתאימה לתבנית בקוטר 24 ס"מ.
רשימת חומרים:
3/4 כוס שמן קנולה (150 גר')
1 כוס סוכר דמררה (200 גר' )
1/3 1 כוסות קמח מלא (180 גר')
1/4 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
תבלינים: 1 כפית קינמון,1/4 כפית ג'ינג'ר,1/4 כפית מוסקט.
2 ביצים (120 גר')
150 גר' דלעת מגורדת דק מאוד
1/4 כוס שברי אגוזי מלך (50 גר')
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת המיקסר במהירות איטית את השמן והסוכר עד הומוגניות.
2. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים כ-1/2 דקה במהירות איטית.
3. מוסיפים את המים ,2 ביצים ואת הדלעת המגורדת ושברי אגוזי מלך עד לאיחוד כל
החומרים.
4. יוצקים לתבנית האפיה 3/4 גובה ואופים ב-170c מעלות כ-45 דקות.
קלוריות למנה: 65 לפרוסה
חלבון: 0.08
שומן: 2
פחמימות: 12