Micki Shemo Bakes

היום בתוכנית מתכונים ללא גלוטן: מקרון קפה ושוקולד, טורט מוס שוקולד אפוי, בראוניז מזולפים, עוגיות אגוזים ללא קמח.

מתכון מס' 1 - טורט מוס שוקולד אפוי
מכינים מוס שוקולד אחד, אופים חלק ממנו בתנור, ואת היתרה יוצקים על העוגה. יכול להיות פשוט מזה? וכמה זה טעים!
חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ10
ביצים מופרדות 150
גרם סוכר (3/4 כוס) 6
כפות חלב1
כף ברנדי
לקישוט:
אבקת קקאו
אופן הכנה:1 . ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים )בין מארי).
2. מקציפים 10 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את השוקולד המומס בהדרגה לתערובת החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים חלב וברנדי
ומערבבים
.3.מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את קצף
החלבונים לתערובת השוקולד
.4. מחממים תנור ל-170 מעלות
.5. יוצקים 2/3 מהמוס לתבנית משומנת את השליש הנותר שומרים בכלי אטום במקרר
. 6.אופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח. מצננים היטב העוגה מאבדת נפח
במרכזה בזמן הצינון ומקבלת צורה של קערה
. 7. יוצקים את יתרת המוס על העוגה האפויה ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות
. 8. כשעתיים לפני ההגשה מעבירים למקרר. מפדרים בקקאו. שומרים במקרר עד 3 ימים.
גיוון:טורט מוס מוקה אפוי )פרווה) מחליפים את החלב בקפה נמס מוכן באותה כמות
. טיפ :לקישוט כמו בתצלום — שומרים כוס מוס בכלי נפרד במקרר. אחרי שהעוגה יוצאת מהמקפיא, מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים עליה כדורים קטנים.

מתכון מס' 2 - מקרון קפה ושוקולד לבן
במשך הרבה שנים המקרון היה מפציע בקונדיטוריות המקומיות לקראת פסח, ונעלם בתום חול המועד, אבל אז הוא הפך ללהיט אופנתי בקונדיטוריות של פריז וזכה להמון גרסאות ולתדמית של מאפה שממש ממש קשה להכין בבית,בצרפת אכן משתמשים להכנת המקרון בחלבונים ששהו מחוץ למקרר לפחות יום ובאבקת שקדים שיובשה בתנור, אני דווקא אוהב את הגרסה היותר טרייה והפחות "פלסטית" למראה, ומכין את המקרון עם חלבונים בטמפ' החדר, שהוצאתי מהמקרר שעתיים קודם.
חומרים ל-60 עוגיות:
5 חלבונים בטמפ' החדר
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
380 גרם אבקת סוכר (3 כוסות + 2 כפות)
250 גרם שקדים טחונים
1 כפית גדושה אבקת נס קפה
למלית:
120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
200 גרם שוקולד לבן קצוץ1
כפית אבקת נס קפה
אופן הכנה:
1. מכינים את העוגיות: מקציפים חלבונים עם סוכר במיקסר במהירות גבוהה כ-3 דקות, עד לקבלת קצף
רך
.2. מערבבים בקערה את יתרת החומרים, מנפים לתוך הקצף ומקפלים בעדינות בעזרת מרית
.3. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים עיגולים קטנים
בקוטר 3 ס"מ על תבניות מרופדות בנייר אפייה, משהים כשעה בטמפ' החדר (כדי לקבל בגמר האפייה
קליפה קשיחה ומבריקה)
.4. מחממים תנור ל-160 מעלות.
5. נוגעים עם האצבע בעוגייה — אם האצבע לא נדבקת, העוגיות מוכנות לאפייה
. 6. אופים 15 דקות, עד שהעוגיות קשות מבחוץ ורכות בפנים, מצננים היטב
.7. מכינים את המלית: מביאים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד והקפה ומערבבים לתערובת
חלקה. מצננים שעה במקרר,מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בקוטר 1 ס"מ
.8. מרכיבים את המקרונים: הופכים חצי מכמות העוגיות ומזלפים עליהן מן המלית,מכסים בעוגיות
הנותרות ומצמידים בעדינות
. 9. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 5 ימים, או במקרר עד 10 ימים
.גיוון:מקרון שוקו-שוקו -כמו בתמונה) מחליפים את אבקת הקפה הנמס בבצק באבקת קקאו באותה כמות). מחליפים את השוקולד הלבן במלית ב-120 גרם שוקולד מריר או ב-150 גרם שוקולד חלב, השמנת נשארת בכמות של 120 מ"ל
. טיפים:
• מחלבונים בטמפ' החדר מקבלים קצף גבוה יותר ועוגיות מבריקות ויפות יותר. •
• לבצק חלק טוחנים במעבד מזון את אבקת הסוכר, השקדים הטחונים ואבקת הקפה יחד ומעבירים דרך
מסננת.

מקרון שוקולד
רשימת חומרים:
5 חלבונים בטמפ' החדר
1/3 כוס סוכר
380 גר' אבקת סוכר
40 גר' קקאו
200 גר' אבקת שקדים

אופן הכנה:
1. מקציפים חלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך 1 דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
2. מנפים בעזרת מסננת ומערבבים את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת עם מטרפה ידנית.
3. מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/ לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
4. מניחים נייר אפייה דף סיליקון ע"ג תבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת, לעיגולים קטנים. 9*10 - סה"כ 90 עוגיות בתבנית.
5. אופים בטמפ' של 160 מעלות 15 דקות. מקררים לטמפ' החדר.

מילוי:
100 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:
מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.

אופן עריכה:
הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות.
שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר.
אורך חיי מדף: עד 10 ימים.

גיוונים:
ניתן למלא במליות שונות כגון : וניל ,קפה,קרמל, הם הולכים נהדר עם המקרונים הכהים.

מתכון מס' 3 - עוגיות אגוזים ללא קמח

רשימת חומרים:
3 חלבונים
1 כוס סוכר
גרידה מחצי לימון
300 גר' אגוזים + 1 כף ריבת משמש

אופן הכנה:
1. בסיר כפול - מחממים חלבון + סוכר עד שהסוכר נמס .
2. מעבירים לקערת מיקסר עם גיטרה ומערבבים כ- 10 דקות .
3. מוסיפים את הריבה והאגוזים .
4. מזלפים ואופים ב- 170C כ- 15 דקות .

מתכון מס' 4 - בראוניז מזולף

רשימת חומרים :
100 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר
1 כפית נס קפה
5 ביצים
1 כוס סוכר
50 גר' קמח תפא"ד
3/4 כוס אבקת שקדים
1/2 שקית אבקת אפיה

אופן הכנה:
1. ממיסים חמאה ,שוקולד ונס קפה .
2. מקציפים 5 ביצים וסוכר כ- 10 דקות לקצף יציב .
3. מכניסים את השוקולד המומס .
4. מקפלים את הקמח תפא"ד , א' שקדים ואבקת אפיה .
5. מזלפים עוגיות במרווחים של 1/2 2 ס"מ אחת מהשנייה .

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully