השף קונדיטור מיקי שמו בתוכנית עם קינוחים טעימים ופשוטים שאפשר להכין בקלי קלות: חצאי גליליות מצופים ממולאים בקרם שאנטלי, חטיפי שוקולד ופצפוצי אורז ועוגה בחושה קלה ומהירה להכנה.
חטיפי בריאות
כללי :מהירים להכנה ללא אפיה ומשמשים גם כחטיף מרענן,בריא ולעיתים כעוגייה ליד המשקה הקל או החם.
רשימת חומרים:
200 גר' שוקולד לבן
100 גר' ממרח שוקולד נוגט לבן "השחר"
150 גר' פצפוצי אורז
50 גר' שביבוני וופל
אופן הכנה:
1. ממיסים את השוקולד הלבן בן מארי ומכניסים פנימה את ממרח הנוגט- לבן "השחר" עד לקבלת קרם אחיד.
2. משלבים פנימה פצפוצי אורז ושביבוני וופל ומערבבים היטב עד אשר כל התערובת נעטפת בקרם לבן
3. מוזגים לתבנית בגודל 27*17
4. מקפיאים לחצי שעה- שעה, מוציאים וחותכים לקוביות. מאחסנים במקרר.
חצאי גליליות מצופים ממולאים בקרם שאנטלי
כללי:
כשרוצים להכין קינוח קל ומהיר שגם מתאים לילדים ולמבוגרים,אין טוב מלהקציף קצפת ולמלא את הגליליות להקפיא
להגיש.
רשימת חומרים:
20 חצאי גליליות
2 מיכלי שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
100 גר' שוקולד מריר לציפוי
אופן הכנה:
1. ממיסים שוקולד מריר ומצפים את הגליליות מ-2 הצדדים, כך שכל צד מצופה ב- 1/2 ס"מ .
2. מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה ויציבה קרם שאנטלי וממלאים את הגליליות בעזרת שקית
זילוף.
3. מקפיאים ומגישים.
עוגה בחושה קלה ומהירה להכנה
כללי:
עוגה שאין זמן רב להכנתה והסיכון באי הצלחתה נמוך והיתרון שבתוכה ניתן לשלב ולגוון עם כל מה שנקרה בדרכנו ויש בביתנו .
רשימת חומרים:
200 גר' חמאה
1/4 1 כוסות סוכר
2 יח' ביצים
1 שקית וניל
3/4 1 כוסות קמח מנופה
1/2 שקית אבקת אפיה
1/4 1 כוסות שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
1. מקציפים חמאה,סוכר,מלח ושקית סוכר וניל במשך 3 דק' לקציפה בהירה ואוורירית .
2. מוסיפים את 2 הביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה.
3. מנמיכים את פעולת המיקסר לאיטית ומשלבים לסירוגין את השמנת והקמח המנופה.
4. מוזגים לתבנית אפיה בקוטר 22 ס"מ ומשלבים פירות טריים:תפ"ע קלופים ופרוסים,תאנים,שזיפים,משמש,
אפרסק ועוד.
או שוקולדצ'יפס כשקית של 100 גר' ומערבבים עם מזלג על מנת לשלב בתערובת שבתבנית בפיזור אחיד.
5. אופים 165C כ- 45 דקות.