Micki Shemo Bakes

התוכנית היום תוקדש לאפייה בריאה: קרקר בריאות עם חיטה מלאה ושיפון, פלוט בריאות עם חמוציות וגרעיני דלעת, עוגיות גרנולה וצימוקים ועוגיות קבוצות שקדים, פיסטוקים וחמוציות קצוצות.

מתכון מס' 1 - קרקר בריאות עם חיטה מלאה ושיפון

רשימת חומרים:
1 כוס קמח מחיטה מלאה
1 כוס קמח שיפון
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס שמן זית
1/4 1 כוסות מים
1 כף מלח אטלנטי
1 כוס שומשום מלא
1 כוס שומשום שחור
1 כוס פשתן
אופן הכנה: במיקסר עם בוחש הגיטרה -
1. מערבבים את הקמל המלא,קמח שיפון ,א' אפיה , שיבולת שועל ,מלח אטלנטי,שומשומים ופשתן,
במשך דקה בלבד במהירות איטית .
2. מוסיפים מים ומערבבים כחצי דקה ומוסיפים את השמן עד קבלת הבצק .
3. מסיימים את הבצק בלישה ידנית ע"ג שולחן העבודה,מניילנים ומקררים כחצי שעה .
4. מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ,מחוררים עם מזלג ,מברישים במים ומפזרים מתערובת הדגנים/שומשומים.
5. אופים ב- 180C כ- 25-27 דקות.
6. מומלץ להגיש לצד גבינות רכות 5% וירקות טריים .

מתכון מס' 2 - פלוט בריאות עם חמוציות וגרעיני דלעת

רשימת חומרים:
1 כוס קמח שיפון (140 גר')
3/4 קמח לבן (85 גר')
1/2 כפית מלח (5 גר')
1/2 שקית שימרית / 1/5 קובייה של שמרים טריים (25 גר').
2 כפות סוכר חום (30 גר')
1 כוס מים (200 מל' )
1 כוס חמוציות (100 גר')
1/2 כוס גרעיני דלעת (100 גר' )

אופן הכנה:
1. במיקסר עם בוחש הגיטרה מערבלים במהירות איטית את המים,שמרים וסוכר חום , לחצי דקה .
2. מוסיפים את הקמח שיפון והקמח הלבן ומערבלים כ- 4 דקות .
3. מוסיפים מלח ומערבבים דקה נוספת .
4. מוסיפים את החמוציות והגרעיני דלעת ומסיימים את הלישה .
5. מעבירים למגש ומכניסים למקרר לשעה .
6. מחלקים את הבצק ל- 10 יח' זהות .
7. מגלגלים לגלילים צרים באורך 25 ס"מ - פלוטים !
8. מרטיבים מגבת מטבח מקופלת בעזרת חצי כוס מים .
9. מגלגלים כל אחד במגבת ומיד בתערובת הגרעינים לציפוי .
10.מתפיחים שעה וחצי.
11. אופים ב- 220C כ- 13 דקות.

מתכון מס' 3 - עוגיות גרנולה וקורי ניטים של צימוקים

רשימת חומרים:
60 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר דמררה / מלטיטול
1 ביצה
2 כוסות שיבולת שועל עבה / דקה
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס שומשום מלא
1 כוס צימוקים שחורים קטנים
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנה:
1. מקציפים חמאה וסוכר דמררה כ- 7 דקות .
2. מוסיפים ביצה .
3. מוסיפים את שאר החומרים במהירות איטית .
4. מכניסים את קערת המיקסר למקרר ומניילנים לשעה .
5. מכדררים לכדורים ומסדרים על גבי תבנית אפיה .
6. אופים ב- 170C כ- 17 דקות.

גיוון :
ניתן להשתמש בחמוציות ללא תוספת סוכר שיובשו מעסיס תפוחים .

טיפ:
מומלץ להכניס את תבנית האפייה עם העוגיות למקרר לחצי שעה לפני אפייתם , זה משאיר את העוגיות יותר עגולות וכדוריות .

מתכון מס' 4 - עוגיות קבוצות שקדים ,פיסטוקים וחמוציות קצוצות

רשימת חומרים :
4 חלבונים
1 כוס סוכר
1/4 כוס סוכר דמררה
300 גר' שקדים מולבנים פרוסים
100 גר' פיסטוקים קלויים פרוסים
100 גר' חמוציות קצוצות

אופן הכנה:
1. בקערה רחבה מערבבים את החלבונים עם השקדים ,פיסטוקים לתערובת אחת,מוסיפים את הסוכרים
ומערבבים ולבסוף את החמוציות הקצוצות .
2. בעזרת 2 כפיות יוצרים קבוצות קבוצות ע"ג תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה .
3. מחממים תנור ל- 150C .
4. אופים כ- 30 דקות + - .
5. מאחסנים בכלי אטום .

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully