Micki Shemo Bakes

מיקי מתחבר לטרנד הקינוחים האישיים, ומכין ארבע קינוחים בכוסות: קרם גבינה, תות שדה, מרשמלו וקראמבלס, קינוח אקזוטי של נשיקות קוקוס, קרם אקזוטי ואננס, טרמיסו מ"ורונה", מוס שוקולד ודובדבנים.

קרם גבינה אישי עם תותים, מרשמלו וקרמבלס

לפעמים, כמו במתכון הזה, אפשר להשיג רושם במעט מאוד מאמץ. מוס גבינה טעים וקל הכנה: פרוסות תותים ופירורים פריכים וטעימים מלמעלה. אפשר להכין את הקינוח מראש ולשמור במקרר, מלבד פיזור השטרויזל, אותו מוסיפים סמוך להגשה, כדי שישמור על פריכות.

חומרים ל-12 כוסות אישיות בנפח 50 מ"ל:
8-10 תותים בינוניים חצויים.

לקרם גבינה:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מל')
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 9% (1גביע)
80 גרם סוכר (1/3 כוס +1 כף (

לקרמבלס:
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
70 גרם קמח (1/2 כוס)

אופן הכנה:
1. מכינים קרם גבינה: מקציפים שמנת עם פודינג לקצפת יציבה.
2. מערבבים גבינה עם סוכר בקערה נפרדת. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת
הגבינה עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מכינים קרמבלס ומגישים: מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון, מוסיפים קמח
ומערבבים לתערובת פירורית, מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים 15-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות, מצננים.
6.מרכיבים את המנה:
א. מניחים קרמבלס בתחתית הכוס ומעל מניחים מרשמלו בודד, חצוי ל-2.
ב. מזלפים קרם גבינה עד 1/2 גובה ומניחים 1/2 תות.
ג. מזלפים קרם גבינה ומעטרים בתות.

גיוונים:
 מחליפים את השטרויזל ב-1/2 כוס אגוזים גרוסים או ברס(אגוזי לוז מסוכרים וגרוסים)
להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה.
 מחליפים את השטרויזל ב-1/2 כוס פצפוצי אורז מסוכרים או בקורנפלקס מרוסקים
מסוכרים.

קינוח אקזוטי בכוס

רשימת חומרים :
150 גר' שוקולד לבן (בקוביות /במטבעות)
1/2 מיכל שמנת מתוקה
8 גר' ג'לטין (שקית)
1/2 כוס מיץ מפסיפלורה טרייה
40 גר' מים קרים
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
אופן הכנה:
לפני הכל משרים את השקית ג'לטין במים (מערבבים בקערית קטנה) .
1. מרתיחים 1/2 מיכל שמנת מתוקה ומוזגים לקערת השוקולד לבן - מערבבים עד אחידות.
2. מוסיפים את המיץ פסיפלורה הטרי ומערבבים שוב לאחידות .
3. מכניסים פנימה את הג'לטין , מערבבים ומקררים לשעה .
4. מקציפים מיכל שמנת מתוקה "להקצפה רכה" ומקפלים עם מטרפה לתערובת שהתקררה .
מרנג קוקוס:
2 חלבונים
1 כוס סוכר
1/2 כוס א' סוכר מנופה
1/2 כוס קוקוס טחון
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל- 130C .
2. מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב.
3. "מקפלים" את האבקת סוכר ולבסוף את הקוקוס .
4. מזלפים כמו "טיפות" על תבנית האפייה ואופים כ- 25 דקות.
לקישוט:
מיץ פסיפלורה אחת
קוביות אננס
פולי קקאו

הרכבת המנה:
1. מוזגים מן התערובת עד 1/2 גובה הכוס .
2. מניחים מרנג קוקוס במרכז וממשיכים למלא במוס .
3. עם כפית מניחים מיץ ואננס ולבסוף מעט פולי קקאו .

קינוח בכוס - טירמיסו מוורונה
קרם גבינה:
רשימת חומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 גביע גבינת מסקרפונה - 250 גר'
1/4 כוס סוכר
אופן הכנה:
1. מכניסים את כל החומרים לקערת ערבוב ובעזרת "מיקסר מוט", מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד לשימוש.
קרם קפה:
רשימת חומרים:
1/2 כוס חלב
1/2 מיכל שמנת מתוקה
50 גר' פולי קפה קלויים + 1 כף נס קפה מגורען
150 גר' שוקולד חלב
שקית ג'לטין
1/4 כוס מים
אופן הכנה:
1. משרים ג'לטין במים
2. מחממים את החלב, שמנת, פולי קפה ונס קפה מגורען, עד שלב רתיחה ומסננים לקערת השוקולד חלב.
3. מערבבים עד אחידות ומוסיפים את הג'לטין. מקררים עד לשימוש.
סירופ:
1/2 כוס חלב
1/4 כוס אמרטו
1 כף קפה נמס
2 כפות סוכר
אופן הכנה:
1. מחממים חלב, סוכר וקפה נמס עד לשלב שהסוכר נמס לחלוטין. מורידים מן האש, מוסיפים אמרטו ומערבבים.
הרכבה:
1. מזלפים מן תערובת הקרם קפה עד 1/3 גובה של הכוס.
2. טובלים 1/2 "ביסקוט" בסירופ ומניחים במרכז הכוס על הקרם קפה.
3. מזלפים בקרם גבינה ומעטרים בפול שוקולד מריר מגורר עם מיקרופליין (פומפייה).

מוס שוקולד ודובדבני אמרנה
רקע : קינוח קלאסי שמשלב שוקולד מריר ודובדבנים שמושרים באלכוהול , החיבור ביניהם מנצח !

רשימת חומרים למוס שוקולד מריר:
125 גר' שוקולד מריר (קוביות , מטבעות)
1 מיכל שמנת מתוקה
5 גר' ג'לטין
25 גר' מים
1 מיכל שמנת מתוקה
20 דובדבני אמרנה (דובדבנים שמושרים בליקר )
אופן ההכנה:
1. משרים את הא.ג'לטין במים (קרים מהברז).
2. מחממים את מיכל השמנת המתוקה הראשונה עד סף רתיחה.
3. שופכים את השמנת המתוקה לקערת השוקולד מריר ומערבבים עד הומוגניות.
משאירים 10 דק' בטמפ' החדר,מכניסים את הג'לטין שהשרינו במים לקערה החמה ומערבבים עד
אחידות וקבלת תערובת חלקה.
4. מקררים שעה ובמקביל מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים את השוקולד והג'לטין בעזרת מרית /לקקן.
(במידה ותערובת השוקולד מאוד נוזלית ניתן לעבוד עם מטרפה ידנית במקום "מרית").
5. את המוס מוזגים לכוסות עד חצי גובה ,מכניסים לכל כוס דובדבן אחד וממשיכים למלא במוס -
ומכניסים למקרר .
6. מכינים את הציפוי/דקורציה - ומעטרים.
רמז/טריק:
1. אסור להקציף את השמנת הקצפה מלאה.
2. חשוב להשרות את ה-אבקת ג'לטין במים קרים מהברז ולא חמים לפחות 10 דק'.
3. מומלץ להשתמש בשוקולד מריר - 70% .

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully