Micki Shemo Bakes

הפעם בתוכנית מיקי חולק איתכם את האהבה האמיתית שלו: מאפים מלוחים וגם נותן טיפ מדהים לעבודה עם בצק עלים. בין המנות: לחמניות סובין מקמח מלא, פלוט גבינת אמנטל וזיתי קלמטה וקראוסונים מלוחים בציפוי גבינות.

מתכון מס' 1 - לחמניות סובין אגוזים עם קמח מלא
מכינים יום קודם תערובת של סובין, מים ומלח ומשהים ללילה. למחרת מכינים את הבצק ומקבלים מאפה מעט חמצמץ במרקם מצוין. אופים ביתיים מתלוננים בפני לא פעם על דחיסות יתר במאפים מלאים מתוצרת בית. הפתרון הוא שימוש בסובין, שהוא בעל כושר ספיחת מים וגם מאוד בריא לעיכול.
חומרים ל-15 לחמניות בינוניות:
50 גרם סובין חיטה(3/4 כוס) 120 מ"ל מים פושרים (1/2 כוס )
1 כף מלח 300 מ"ל חלב (1/4 1 כוסות) 1 כפית סוכר 25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה) 1/2 שקית משפר אפייה של שמרית 250 גרם קמח מלא ( 3/4 1 כוסות) 250 גרם קמח לבן ( 3/4 1 כוסות)
100 גר' אגוזי מלך שבורים גס
לציפוי:
סובין שומשום שיבולת שועל זרעי פשתן 1. מערבבים סובין חיטה, מים ומלח בקערה, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים מחוץ למקרר ללילה. 2. למחרת מעבירים את התערובת לקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים
כ-12 דקות במהירות איטית-בינונית. 3.מכסים במגבת לחה. מתפיחים כחצי שעה בקיץ או כ-45 דקות בחורף. 4.מוציאים את הבצק מהקערה ולוחצים עליו בכפות הידיים, על מנת להוריד ממנו נפח ולהוציא אוויר.
מחלקים ל-15 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים
של 8 ס"מ ומכסים במגבת לחה. 5.מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. 6.מחממים תנור ל-200 מעלות. 7.מברישים את הלחמניות במעט מים ומפזרים מעל סובין, שומשום, שיבולת שועל או זרעי פשתן. 8.אופים כ-15 דקות, עד להזהבה )מציצים ומוודאים שהן זהובות גם בתחתית( 9.שומרים במקפיא עד 3 שבועות. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות. גיוון: בגמר הלישה מוסיפים לבצק כוס שומשום מלא במקום האגוזים.

טיפ/ טריק : השארת סובין ,מים ומלח לילה במקרר מאפשרת לקבל טעם מאוד מיוחד בלחמניות וכמובן לקבל מוצר אפוי ועסיסי שכן ככה הבצק יכול לקלוט יותר מים במהלך הלישה .

מתכון מס' 2 - פלוט גבינת אמנטל וזיתי קלמטה
רשימת חומרים :
5 כוסות קמח לבן (700 גר')
1 כוס קמח שיפון (150 גר')
3 כוסות מים (600 גר')
2 כפיות מלח (20 גר')
1 שקית משפר אפיה (10 גר')
1/2 שקית שמרים (25 גר')
200 גר' זיתי קלמטה מגולענים
2 שיני שום קצוצות
100 גר' גבינת אמנטל
להברשה : שמן זית

אופן הכנה:
1. מערבבים במהירות איטית את הקמחים ,"משפר האפייה" והמים במיקסר עד קבלת בצק אחיד
כ- 5 דקות ,מניחים כחצי שעה בקערת המיקסר .
2. בינתיים קוצצים את שיני השום ,קוצצים לקוביות של 1 ס"מ X 1 ס"מ את הגבינת אמנטל ומגלענים
את זיתי הקלמטה .
3. אחרי חצי שעה מכניסים את השמרים ומתחילים "ללוש" כ- 5 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית.
4. מוסיפים את המלח ,שום ,זיתי קלמטה ולשים דקה נוספת ומסיימים בהוספת הגבינת אמנטל .
5. מוציאים את הבצק לשולחן העבודה ומחלקים ל- 12 יח' שוות , מכסים בניילון ומשאירים ע"ג שולחן
העבודה לחצי שעה .
6. מגלגלים כל יח' בצק לגליל ארוך בגודל התבנית , כמו "באגט" !
7. מתפיחים כשעה וחצי .
8. מחממים תנור ל- 220 C , אופים כ- 15 דקות , מברישים מעט בשמן זית מיד כשיוצאים מהתנור .

מתכון מס' 3 - קוראסונים מלוחים בציפוי גבינות צהובות ופפריקה מתוקה
כללי : מאפים מלוחים מבצק עלים בשילוב גבינות צהובות ופפריקה מתוקה .

רשימת חומרים למתכון :
1. 500 גר' בצק עלים (מוכן מראש)
2. רשימת חומרים לתערובת הגבינות :
200 גר' גבינות צהובות מסוגים שונים :קשקבל,צ'דר מגוררות
1 כף קמח
1 כפית פפריקה
קורט מלח
3. להברשה : 2 ביצים טרופות + קורט מלח.
אופן הכנה:
1. מערבבים בקערת ערבוב את כל החומרים של תערובת הגבינות.
2. מוציאים את הבצק מן המקרר על שולחן עבודה מעט מקומח.
3. מברישים ב- "תערובת הביצים להברשה" מפזרים את תערובת הגבינות ועוברים עם המערוך כדי
שהגבינות ידבקו.
4. הופכים את הבצק ומבצעים את אותה הפעולה מצידו השני של הבצק .
5. יוצרים משולשים ומגלגלים לקוראסונים , מכניסים למקרר לחצי שעה .
6. מחממים תנור ל- 200 C ואופים כ- 13 דקות .
7. מצננים ומגישים לצד ירקות טריים .
8. בתאבון .

רמז / טריק :
אחרי 10 דקות פותחים את התנור ומפזרים שוב גבינה צהובה מעל כל קוראסון על מנת לקבל קוראסוני גבינה עם מראה גבינה עשיר ולא כהה בצבע .

מתכון מס' 4 - מקלות מלוחים עם פרמזן ועשבי תיבול

רשימת חומרים :
500 גר' בצק עלים מוכן מראש
לציפוי הגבינות:
200 גר' פרמזן מגורר
20 גר' קמח
מעט קורנית טרייה
מעט אורגנו מיובש
5 גר' מלח
להברשה : 2 ביצים טרופות

אופן הכנה:
1. בקערת ערבוב מערבבים את כל תערובת הגבינות .
2. מוצאים את הבצק מן המקרר, פותחים ע"ג שולחן עבודה מקומח.
3. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מתערובת הגבינות .
4. עוברים עם המערוך על תערובת הגבינות כדי שתדבק לבצק .
5. חוזרים על פעולה זו גם מהצד השני של הבצק .
6. חותכים לסטרפים ברוחב 1/2 1 ס"מ ומגלגלים לספירלה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה .
7. מכניסים למקרר לחצי שעה .
8. מחממים תנור ל- 195C ואופים כ- 15-17 דקות .
9. מצננים ומכניסים לכלי אטום.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully