פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      Micki Shemo Bakes

      חגיגה בלקנית

      עונה שלישית לתכנית האפייה האהובה בהנחיית השף קונידטור מיקי שמו. היום בתוכנית מיקי שמו מכין מאפי בצק וגבינות בלקניים בהשראת מתכונים משפחתיים. מאפה בצק עלים וגבינות בשכבות, פלוט במילוי עגבניות וגבינות, שבלול חצילים ופטה, סמבוסק ריקוטה ותרד.

      שבלול חצילים ופטה

      חומרים:
      לבצק (ל-9 פוקצ'ות):
      1/2 ק"ג קמח
      350 גר' מים
      1 כפית שמרים טריים (שימרית)
      1 כפית מלח
      2 כפות שמן זית
      למילוי חצילים:
      1 חציל גדול קלוי (הבשר בלבד)
      1 שן שום קצוצה
      100 גר' גבינת פטה
      1 כף שמן זית
      5 גר' מלח
      קורט פלפל שחור (לא חובה)
      לקישוט:
      שמן זית
      מלח אטלנטי

      אופן ההכנה:
      1. לשים במיקסר עם וו לישה את הקמח והמים במשך 5 דק' במהירות איטית.
      2. מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דק'.
      3. מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דק'.
      4. מוסיפים שמן זית ולשים עוד דקה. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
      5. מערבבים את חומרי המלית בקערה
      מחלקים את הבצק ל-3 יח'. מכל יח' יוצרים מלבן בצק במידות 25 X7 ס"מ ממלאים ב-1/3 מהמילוי.
      מגלגלים לרולדה דקה ויוצרים "שבלול". מתפיחים חצי שעה.
      6. מברישים בשמן זית ומפזרים מלח אטלנטי.
      7. אופים ב 250 מעלות כ- 10 דקות

      פלוט במילוי עגבניות וגבינות

      חומרים :
      5 כוסות קמח לבן (700 גר')
      1 כוס קמח שיפון (150 גר')
      3 כוסות מים (600 גר')
      2 כפיות מלח (20 גר')
      1 שקית משפר אפייה (10 גר')
      1/2 שקית שמרים (25 גר')
      2 כפות פולנטה (קמח תירס)
      לממרח עגבניות:
      2 שיני שום
      250 גר' עגבניות מיובשות
      3 כפות שמן זית
      5 עלי בזיליקום
      קורט מלח
      פלפל שחור
      גבינות ארומטיות:
      250 גר' גבינת פיקורינו

      אופן הכנה:
      1. מערבבים במהירות איטית את הקמחים ,"משפר האפייה" והמים במיקסר עד קבלת בצק אחיד
      כ- 5 דקות ,מניחים כחצי שעה בקערת המיקסר .
      2. בינתיים מעבדים את חומרי ממרח העגבניות בבלנדר/מעבד מזון לממרח אחיד. מניחים במקרר.
      3. אחרי חצי שעה מכניסים את השמרים ומתחילים "ללוש" כ- 5 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית. מוסיפים את המלח.
      4. מוציאים את הבצק לשולחן העבודה ומחלקים ל- 9 יח' שוות, מכסים בניילון נצמד ומשאירים ע"ג שולחן
      העבודה לחצי שעה.
      5. פותחים כל יח' בצק למלבן ארוך בגודל התבנית, מורחים בממרח עגבניות ומפזרים את הגבינה. מתפיחים כשעה.
      6. מחממים תנור ל- 220 C , אופים כ- 12-14 דקות , מברישים מעט בשמן זית מיד כשיוצאים מהתנור.

      סמבוסק במילוי גבינת ריקוטה ותרד
      הסמבוסק נכנס למטבח המשפחתי שלנו כמאפה מסורתי לחג השבועות ותפס במרוצת השנים את מקומו של הבורקס בשבת בבוקר יחד עם ביצה קשה חומה מהחמין ומלפפונים טריים. חשוב לתת לבצק לנוח לפני המילוי, כדי שהוא יהיה נוח יותר לעבודה.

      חומרים ל30-25- סמבוסקים:
      לבצק:
      350 גר' קמח (2.5 כוסות)
      200 גר' חמאה
      200 גר' ריקוטה פרסקה
      2 חלמונים
      1/2 כפית מלח
      4 כפות מים
      1/2 שקית אבקת אפייה
      למלית:
      250 גרם גבינה צפתית קשה מגוררת דק
      250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
      200 גר' תרד קצוץ
      1 ביצה +1 חלמון
      לציפוי:
      1 ביצה טרופה
      שומשום


      1 מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים היטב לתערובת אחידה. שומרים במקרר.
      2 מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, מלח, גבינה וחלמונים לתערובת פירורית. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
      3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
      4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
      5 מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק ל-30-25- כדורים ומכסים במגבת מטבח, כדי שלא יתייבשו.
      מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים לשניים. מהדקים את השוליים היטב תוך כדי צביטה וקיפול. טובלים צד אחד בביצה טרופה ומיד לאחר מכן בשומשום. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
      6 אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
      7 מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר רק ביום האפייה. אפשר להקפיא עד חודש.
      להגשה, מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל-170- מעלות.

      גיוון:
      מוסיפים למלית 1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים שנשטפו במים וסוננו.

      טיפ:
      במקום סגירה בטכניקה של "צביטה וקיפול", אפשר להבריש את שולי עיגול הבצק בביצה אחרי שהנחנו כפית גדושה של מלית במרכז (לקפל ולהדק)

      מאפה בצק עלים וגבינות בשכבות
      את המאפה המיוחד שנכין עכשיו, שמורכב משכבות של בצק עלים וגבינות, אמי הייתה נוהגת להכין כשאני ואחיי עוד היינו קטנים, תמיד בסיום שירות המילואים של אבי. אחר כך אימצנו אותו גם לשבתות והיינו מתענגים עליו עם יוגורט עזים שאבי היה קונה בשבת בבוקר בשוק ואדי ניסנס.

      חומרים לתבנית 30X20:
      חבילה של 1/2 ק"ג בצק עלים מוכן מראש/קנוי
      מלית גבינות- מלוחות:
      1/2 ק"ג גבינת ריקוטה פרסקה
      250 גר' גבינת שמנת
      250 גר' גבינת פטה
      1 כפית מלח
      1 כף קמח
      2 ביצים
      לציפוי:
      ביצה טרופה
      חלמון
      קורט מלח
      1 כף מים

      אופן הכנה:
      1. מערבבים את כל חומרי המלית בקערת ערבוב עד אחידות. מומלץ לפורר את גבינת הפטה וכך לשלבה בתערובת.
      2. פותחים את חבילת בצק העלים ומחלקים אותה ל-2 חלקים שווים.
      3. חלק בצק אחד מניחים בתחתית התבנית, כך שישמש כבסיס על כל שטח הפנים של התבנית.
      4. מניחים את מלית הגבינה ומכסים אותה בחלק הבצק הנותר.
      5. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומחלקים בסכין ל-3 שורות שוות (חותכים עד לעומק השכבות) את הבצק בתוך התבנית.
      6. מברישים בביצה ואופים ב- 190 מעלות כ- 27-30 דקות.


      גיוון:
      ניתן לשלב גם במלית ירקות כגון: פלפלים בצבעים שונים קצוצים לקוביות קטנות.
      ניתן לפזר זעתר, שומשום, עשבי תיבול לאחר שמורחים בביצה.

      • עונה 3