Micki Shemo Bakes

עונה שלישית לתכנית האפייה האהובה בהנחיית השף קונידטור מיקי שמו. הפעם מיקי עורך חאפלה מתוקה עם מתוקים קטנים ופטיפורים מעדות שונות: פטיפור מרציפן, נשיקות קוקוס, בצקניות מטוגנות וממתק רחת לוקום.

פטיפור מרציפן
הכנת עוגיות האירוח המסורתית הייתה מתחילה אצלנו כמה ימים קודם לכן - בקליית השקדים, קילופם, ייבושם ובהכנת המרציפן. כדי לקצר את התהליך במתכון זה בחרתי במרציפן איכותי גולמי.

החומרים:
250 גר' מרציפן גולמי - לפחות 50% שקדים
250 גר' סוכר
2 חלבונים מביצים במידה XL

אופן ההכנה:
1. מערבבים את המרציפן והסוכר במעבד מזון.
2. מוסיפים את החלבונים ומערבבים עד אחידות.
3. מזלפים לתבנית סיליקון עם שקעים, למנז'טים או לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים ב-180 מעלות כ-13 דקות ומגישים.

נשיקות קוקוס

כללי :
עוגיות קוקוס בדרך כלל מוגשות באירועים משפחתיים משמחים, לפני חתונות, חינות, מימונות וכו'.
הטכניקה המיוחדת שבה נכין אותן מאפשרת לקבל מוצר נימוח עם קראסט חיצוני עדין.

החומרים:
100 גר' חלבון
250 גר' סוכר
150 גר' קוקוס
גרידה מ- 1/2 לימון בינוני
1 כפית תמצית וניל
1 כף ריבת משמש

אופן ההכנה:
1. מחממים בבן מארי סוכר וחלבון עד שהסוכר נמס.
2. מוסיפים מחצית מכמות הקוקוס לבן מארי.
3. מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים את יתרת הקוקוס, הריבה, גרידת הלימון ותמצית הווניל .
4. מזלפים את התערובת למנג'טים.
5. אופים ב- 175-180 מעלות כ-12-10 דקות.

ממתק רחת לוקום ופיסטוקים

רשימת חומרים:
500 גר' סוכר
100 גר' קורנפלור
1.5 שקיות ג'לטין (20 גר')
1/4 כוס מי זהר (50 מל')
350 גר' פיסטוק קצוץ גס
50 גר' אגוזי לוז קלויים קצוצים
3 כוסות מים (600 מל')
2 כפות מיץ לימון טרי
אבקת סוכר וקורנפלור לפיזור בתבנית

אופן הכנה:
1. ממיסים את הג'לטין עם חצי כוס מים מהברז. משאירים ל- 10-15 דקות .
2. בינתיים מרתיחים את ה- 2.5 כוסות מים הנותרות עם הסוכר. מנמיכים ללהבה לבינונית וממשיכים
לבשל.
3. מערבבים את הקורנפלור עם 3-4 כפות מים ומשלבים בתערובת החמה על אש גלויה תוך כדי ערבוב.
4. מסירים מהאש, מוסיפים את תערובת הג'לטין ומיץ הלימון ומערבבים עד אחידות. מוסיפים את
הפיסטוק ואגוזי הלוז.
5. יוצקים את התערובת לתבנית במידות - 20X30 שבתחתיתה תערובת של אבקת סוכר וקורנפלור (באותם היחסים).
6. מצננים לטמפרטורת החדר עד להתייצבות מוחלטת.
7. חותכים לגודל הרצוי ומגישים.

גיוון : אפשר לפזר בצד אחד של הרחת לוקום - קוקוס טחון או לשלב במקום - שקדים, קשיו, פקאן וכד'.

בצקניות מטוגנות בסירופ דבש
חומרים:
לבצקניות:
2.5 כוסות קמח
2 תפוחי אדמה מבושלים למחית
1/2 כוס סוכר
1/2 חב' שמרית/ 1/2 קוביית שמרים טריים
1.5 כוסות מים
50 גר' קורנפלור
לטיגון:
סיר טיגון עמוק
3 בקבוקי שמן קנולה
לסירופ:
1 ליטר מים
1 ק"ג סוכר
מי זהר
מיץ מלימון טרי
קליפת לימון

אופן הכנה:
הבצק:
1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את תפוחי האדמה המרוסקים, הקמח, הקורנפלור, הסוכר, השמרים והמים.
2. משאירים בקערת המיקסר את הבצק למחצית השעה כדי שהשמרים יבצעו את פעולתם.
הסירופ:
מביאים את כל חומרי הסירופ לרתיחה בסיר.
טיגון הבצקניות:
1. מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים יחידות קטנות ישירות לשמן הרותח
2. מטגנים מ-2 הצדדים ומעבירים לסיר עם הסירופ
3. מגישים. רצוי לצד כוס לימונדה.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully