ארוחת שבתעונה 2 פרק 1
Shabat Dinner

העיתונאי ומגיש הטלוויזיה קובי אריאלי, חובב בישול ידוע, ולצידו השף שאול בן אדרת מכינים יחד מתכונים לארוחת שבת. היום בתוכנית שלושה מתכונים מבשר טלה.

סלט עלי מנגולד

רכיבים:
1 חבילת עלי מנגולד
4 שיני שום
כפית צ'ילי חריף
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
מיץ מלימון שלם – או לימון כבוש חתוך לקוביות.
5 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:
שוטפים את עלי המנגולד וחותכים לרצועות.
מחממים שמן בסיר שטוח, אליו מכניסים את עלי המנגולד עד לריכוך,
מוסיפים את שיני השום הכתושות והתבלינים ומערבבים כל הזמן עם מכסה פתוח.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הלימון, מקררים ומגישים.

קבב חם על רוטב קר

מצרכים:
לתערובת הקבב
1 ק"ג בשר טלה טחון
200 גרם שומן כבש
1 צרור נענע
100 גרם צנוברים
2 בצל אדום קצוץ
2 ביצים
לרוטב
2 כפות טחינה
1 כף קטשופ
1 כף צ'ילי מתוק חריף
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי פלפלון אדום קצוץ
להגשה
חציל

אופן הכנה:
לערבב את כל מרכיבי הרוטב.
לערבב את כל המרכיבי הקבב
ליצור צורת קבבים
לסגור על הפלנצ'ה או על הגריל.

להגשה
לשרוף חציל על האש
להניח את החציל השרוף לצד קבבים חמים ולצקת רוטב קר מעל.

תבשיל צוואר כבש עם ארטישוק ירושלמי, סלרי ולימון פרסי

מצרכים (6 מנות)
1.5 ק"ג צוואר כבש פרוס לחתיכות בעובי 2 ס"מ
10 יח' עיגולי לימון פרסי (שחור יבש)
2 לימונים פרוסים לרבעים
2 בצלים קצוצים
1/4 כוס שמן זית
1.5 ליטר ציר ירקות/בקר או אבקת מרק עוף/בשר או 750 סיסי מים ו750 סיסי מיץ תפוזים
20 שיני שום עם הקליפה
4 גזרים פרוסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ
2 כפות בהרט
2 כפות חוויאג'
10 תרמילי הל
4 כפות דבש
1 כפית פלפל גרוס
1 כפית מלח
2 ענפי רוזמרין
1 כוס סלרי קצוץ

אופן ההכנה
לטגן את הבצל בשמן הזית עד להזהבה.
להוסיף את כל המרכיבים ולבשל עד לרתיחה.
להוציא את הקצף ולהמשיך לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה עד שהבשר הופך רך והרוטב סמיך.
להגיש חם.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully