ארוחת שבתעונה 2 פרק 7

Shabat Dinner

העיתונאי ומגיש הטלוויזיה קובי אריאלי, חובב בישול ידוע, ולצידו השף שאול בן אדרת מכינים יחד מתכונים לארוחת שבת. היום בתוכנית פיסטוקים מהמנה הראשונה ועד הקינוח.

עוף ב"שפגט" על מצע בטטות של חיים וקנין

החומרים:
2 ק"ג עוף שלם עם העור
לתיבול:
4 שיני שום
ענפי תימין
ענפי רוזמרין טריים
1/2 כוס שמן זית
2 כפות סילאן
מלח, פלפל
תוספות:
200 גרם פיסטוקים
2 בטטות חתוכות

אופן ההכנה:
1. חותכים את העוף לאורך הגב ומניחים בתבנית אפייה כאשר החזה כלפי מעלה.
2. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי התיבול ומושחים את העוף בתערובת.
3. משחילים את הפיסטוקים בין העור לבשר לכל אורך העוף.
4. אופים את העוף בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.
5. מוסיפים את הבטטות כמצע לעוף וממשיכים לאפות 25 דקות נוספות.

לוקוס בקרסט פיסטוקים מתוק-מלוח

החומרים ל-2 מנות:
2 נתחי פילה לוקוס במשקל 200 גרם כל אחד
4 כפות שמן זית לטיגון
100 גרם פיסטוקים קלופים (לא קלויים)
מלח, פלפל, סוכר

אופן ההכנה:
1. צורבים במחבת חמה עם שמן זית את הדגים, כדקה מכל צד.
2. טוחנים במעבד מזון את הפיסטוקים. מתבלים במלח, פלפל וסוכר.
3. מצפים היטב את הדגים בתערובת הפיסטוקים, מניחים בתבנית צלייה ועוטפים ברדיד אלומיניום.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות. מגישים חם.

כבדי עוף על קרם פיסטוק

החומרים ל-2 מנות:
לכבדים:
300 גרם כבדי עוף נקיים
שמן אבוקדו לטיגון
100 גרם פיסטוקים קלויים וקלופים
ענפי תימין לקישוט
לקרם הפיסטוק:
100 גרם פיסטוקים קלויים וקלופים
1/2 ליטר חלב קוקוס
קורט סוכר
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
קרם הפיסטוק:
1. מבשלים בסיר את הפיסטוקים וחלב הקוקוס כ-20 דקות עד שהפיסטוקים מתרככים.
2. מתבלים במעט סוכר, מלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון לקרם חלק.
הכבדים:
1. מטגנים במחבת עם מעט שמן אבוקדו את כבדי העוף כ-2 דקות ומתבלים במלח ובפלפל.
2. טוחנים דק את הפיסטוקים במעבד מזון ומתבלים במלח ובפלפל.
3. מצפים את כבדי העוף בפיסטוקים טחונים.
ההגשה:
מורחים בצלחת הגשה קרם פיסטוק ומניחים מעל את כבדי העוף. מקשטים בענפי תימין.

מרציפן פיסטוקים ופירות טריים

החומרים:
למרציפן:
100 גרם פיסטוקים קלופים קלויים
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
4 כפות מים
להגשה:
פירות טריים: מלון, אבטיח

אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל חומרי המרציפן במעבד מזון.
2. יוצרים מהתערובת כדורי מרציפן.
3. חותכים בעזרת כף פריזיאן כדורי פירות ומגישים לצד המרציפן.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully