ארוחת שבתעונה 2 פרק 4

Shabat Dinner

העיתונאי ומגיש הטלוויזיה קובי אריאלי, חובב בישול ידוע, ולצידו השף שאול בן אדרת מכינים יחד מתכונים לארוחת שבת. היום בתוכנית מעלים את החיטה על שולחן השבת.

משמשים שזיפים ותאנים ממולאים בחיטה

מרכיבים:
200 גר' שזיפים מגולענים, משמשים בשרניים, תאנים מיובשות – הסוג הגדול,
כוס חיטה גרוסה – בורגול
חצי קילו בשר בקר טחון

אופן הכנה:
מרטיבים את הבורגול, משרים בערך רבע שעה במים פושרים כדי שזה יהיה רך ויתערבב בקלות עם הבשר.
שמים מעט שמן קנולה על הבורגול, מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל שחור גרוס, ורק אז מוסיפים את הבשר בקר ומערבבים. לפני שהבורגול בשמן, הבורגול לא נדבק לבשר ולא מתרכך. אם מספיק פיקנטי פותחת את השזיפים המשמשים והתאנים עושה פתח בצד וממלאה אותם. שכבה אחת של משמשים, שכבה של תאנים, שכבה של שזיפים.
לוקחת מעט תרכיז רימונים (2-3 כפות), כוס וחצי מים, חצי כפית אבקת מרק, מלח גס, פלפל שחור ושופכת על הממולאים מבשלת על אש קטנה עד שהמים נספגים, אם הבורגול לא מוכן מוסיפה עוד רוטב עוד קצת מים. מתבשל כשעה שעה וחצי.

סלט של חיטה ועשבי תיבול

מצרכים
2 כוס חיטה
2 כוסות מים
2 מקלות קינמון
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
1כפית פלפל
לרוטב
2 כפות כוסברה
2 כפות סלרי
2 כפות שמן זית
1 כפית דבש
מלח פלפל
אופן הכנה
לבשל חיטה כמו שמבשלים אורז, 40 דקות על אש נמוכה מכוסה בנייר כסף. קוצצים את עשבי התיבול. לערבב את כל החומרים של הרוטב במעבד מזון.

תבשיל פריקה עצמות מח ובשר

1/2 ק"ג בשר כתף מס'5
1 ק"ג חיטה קלויה מעושנת (פריקה)
8 עצמות מח בגודל 5 ס"מ (אמצע)
2 מקלות קינמון
2 ליטר ציר בקר
10 עלי דפנה
1 כוס אטריות למרק
1/2 כוס צנוברים
4 כפיות שמן זית
1 קופסאת לקט ירקות למרק

אופן הכנה
לחתוך בשר לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
בסיר חם עם שמן זית להשחים בשר
להוסיף אטריות לטגן כדקה נוספת
להוסיף את כל מרכיבי התבשיל , לכסות ( אפשר עם נייר כסף)
ולבשל כשעה על אש נמוכה לתבל מלח ופלפל ולהגיש.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully