העיתונאי ומגיש הטלוויזיה קובי אריאלי, חובב בישול ידוע, ולצידו השף שאול בן אדרת מכינים יחד מתכונים לארוחת שבת. היום בתוכנית חגיגה לבנה על טהרת החלב.
מדיאס (Medyas)חצילים
גבינה צפתית מלוחה ויבשה!
ביצים
שמן
חמאה
אופן הכנה:
מקלפים את החצילים וחותכים אותם לרוחב לפרוסות.
זורים על החצילים מעט מלח ומותירים לשהייה בשמש כשעתיים.
מכינים בלילה של הגבינה צפתית המגורדת והביצים (חשוב שהבלילה לא תהיה דלילה מידי(.
מורחים את הבלילה על צד אחד של כל פרוסת חציל.
מחממים שמן במחבת, ורק כשהוא חם מאוד מניחים את החצילים על הצד של הגבינה כשמתחיל להיווצר גוון חום הופכים צד. (בכמה זמן מדובר?)
בתום הטיגון מניחים בעדינות את החצילים בסיר עם קוביות חמאה ומבשלים על אש קטנה לא יותר מ15 דקות.
מומלץ לאכול בטמפ' החדר.
סלט סלק צלוי וגבינת רוקפור
מצרכים:
2 סלקים קלופים
שמן זית
מלח
פלפל
ענפי טימין
רוקפור
אופן הכנה:
חותכים את הסלקים לפלחים
מסדרים בתבנית בלי נייר אפיה
מטפטפים שמן זית, מוסיפים מלח, פלפל וענפי טימין
מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל20 דקות לצלייה
להגשה מפזרים גבינת רוקפור מעל.
3 סוגים של ממולאים
מצרכים:
2 קישואים בינוניים
בטטא מבושלת
חצי כפית ג'ינג'ר
מלח פלפל
2 עגבניות גדולות
כוס אורז אורז מבושל
כפית אגוזים,
כפית מרווה קצוצה
כף שמן זית
2 חצילים קטנים
כוס חומוס מבושל
בצל בטוגן בשמן זית
להכנת הרוטב
1/2 ליטר ציר ירקות או חצי מים חצי מיץ תפוזים
12 יחידות משמשים מיובשים
כף סילאן
פלפלון צ'ילי קצוץ
קוביות קטנות מעגבנייה אחת חלוטה
מלח פלפל
אופן הכנה
מרוקנים את פנים עם קישואים
במזלג מועכים את הבטטא, מוסיפים חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ, מלח ופלפל
ממלאים את הקישואים במחית הבטטא
להוריד לעגבניות את הראש
יוצרים תערובת מכוס אורז מבושל עם כפית אגוזים קצוצים, כפית מרווה קצוצה ושמן זית
ממלאים את העגבניות באורז שהכנו
מורידים את ראש החצילים, מרוקנים את פנים החציל עם סכין טורנה
מטגנים בצל קצוץ בשמן זית ומערבבים אותו עם
החומוס המבושל למלא את העגבניה בתערובת
לשים את כל המצרכים של הרוטב בתוך סיר ולהביא את הרוטב לרתיחה
למי שאין ציר ירקות אפשר להשתמש בתערובת של חצי מים חצי מיץ תפוזים
להוסיף את הממולאים ולבשל 20 דק' נוספות על אש קטנה.
קינוח קראנץ' פירורי ביסקוויט, תותים, קרם שוקולד לבן וגבינה
2 מנות
מצרכים:
6 יח' ביסקוויטים בטעם קרמל
6 יח' תות שדה
100 גר' שוקולד לבן
100 גר' גבינה לבנה 5%
אופן הכנה:
לכתוש ביסקוויטים לפירורים.
לחתוך תותים לקוביות.
להמיס שוקולד לבן בן מרי (להשאיר קצת לקישוט) ולערבב עם הגבינה.
לסדר בכוס פירורי ביסקוויט, מעליהם קוביות תותים (להשאיר קצת לקישוט) ולכסות עם קרם שוקולד לבן וגבינה.
לגרד שוקולד לבן בפומפיה או לדפוק עם פטיש
לקשט עם פרוסות תותים ופירורי שוקולד לבן.