העיתונאי ומגיש הטלוויזיה קובי אריאלי, חובב בישול ידוע, ולצידו השף שאול בן אדרת מכינים יחד מתכונים לארוחת שבת. היום בתוכנית מתכוני בקר לכבוד השבת.
בשר גולש בסגנון "אנדהבד הודי חריף"
מרכיבים:
קילו בשר בקר חתוך לקוביות.
4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות.
4 שיני שום פרוסים.
חבילת כוסברה קצוצה.
2 פלפלים חריפים חתוכים לקוביות קטנות.
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל - 4 עד 6 חתיכות.
4 עגבניות חתוכות לקוביות.
1 כפית זנגביל טחון.
1כפית שטוחה כורכום
2 כפיות מאסלה בשר.(להשיג בחנויות של הודים)
1 קופסת רסק עגבניות קטנה.
8 כפות שמן.
מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את קוביות הבשר.לאחר מספר דקות מוציאים ומניחים את קוביות הבשר בצד.באותו הסיר מטגנים את הבצל והשום.
לאחר ההזהבה של הבצל מוסיפים את התבלינים היבשים, העגבניות, הפלפלים והכוסברה. נותנים להם להתבשל כ - 6 -7 דקות תוך שדואגים שתחתית הסיר לא תישרף.
מוסיפים את חתיכות הבשר, תפוחי האדמה, ורסק העגבניות.
מוסיפים מלח לפי הטעם ומעט מאד מים כדי שהבשר לא ידבק לתחתית.
מבשלים עד שהבשר רך וטעים.
להגשה: מומלץ להגיש עם אורז צהוב או ליד חלה של שבת.
קציצות פילה עם אורז ותרד
2 מנות
מצרכים:
200 גר' קצוות פילה
חצי כוס אורז מבושל
חצי כוס תרד חלוט
4 כפות שמן אבוקדו
1 ביצה
1 מיץ מלימון
מלח ופלפל
אופן הכנה:
לקצוץ או לטחון את הבשר,
לקצוץ את התרד ולערבב הכל עם האורז המבושל.
להוסיף ביצה, מיץ לימון, כף של שמן אבוקדו, מלח ופלפל.
ליצור קציצות ולטגן במחבת עם שמן האבוקדו הנותר, 2 דק' מכל צד.
רוסטביף פילה צלוי
2 מנות
מצרכים
שרוול פילה במשקל 500 גר' נקי
1 כף סילאן
4 כפות שמן זית
1 ענף רוזמרין
1 ענף טימין
3 שיני שום כתושות
3 כפות חרדל דיג'ון
אופן הכנה
לסגור פילה במחבת עם שמן זית עד לצבע שחום.
העברה לתבנית עם נייר אפיה
למרוח מלח פלפל, שום, עלי רוזמרין, עלי טימין, חרדל וסילאן,
ולהכניס לתנור לחום של 200 מעלות ל20 דקות שחומם מראש
לפרוס לסטייקים או רוסטביף דק ולהגיש.