העיתונאי ומגיש הטלוויזיה קובי אריאלי, חובב בישול ידוע, ולצידו השף שאול בן אדרת מכינים יחד מתכונים לארוחת שבת. היום בתוכנית מתכוני דגים לשבת.
גפילטע פיש
מצרכים:
1 ק"ג קרפיון טחון
1/2 כוס פירורי מצה
2 ביצים קשות מגורדות בפומפייה
1 ביצה חיה
2 כוס גזר קוביות קטנות קטנות
מלח פלפל סוכר
לציר דגים
ראשים, אדרות, בצלים, עלי דפנה, פרוסות גזר, סלרי עלים, מלח, פלפל, סוכר, 2-3 ליטר מים
לחזרת
1/2 סלק מגורד,2 כפות שורש חזרת מגורד,1 כף חומץ, 1/2 כפית סוכר,מעט מלח ופלפל.
לערבב חומרים לתערובת, ליצור קציצות בפורמה (חישוק) ולהניח במקרר לשעה
לציר דגים
לבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
לסנן את המרכיבים
להוסיף את קציצות הגפילטע פיש, לבשל כ10 דק' ולקרר.
לחזרת
לערבב הכל יחד. להגיש גפילטע פיש עם חזרת.
חריימה (2 מנות)
מצרכים:
400 גר' פילה דג לוקוס
1 בצל לבן קצוץ
4 כפות שמן זית
6 שיני שום פרוסות
1 כף של פפריקה מתוקה
1 כף של פפריקה חריפה
1 פלפלון צ'ילי
2 לימונים
2 כפות של פלפל צ'ומה
2 כפות כוסברה קצוצה
20 גרגירי קימל
אופן הכנה:
לטגן בצל עם שמן זית עד להזהבה
להוסיף 1/2 ליטר מים ואת כל מרכיבי הרוטב.
להביא לרתיחה, להוסיף דגים ולבשל כרבע שעה נוספת.
להגיש עם חלה חמה.