As Fresh As It Gets

מיכל אנסקי מארחת את השף עומר מילר ויחד הם מכינים מתכונים מחומרי גלם מקומיים, בריאים והכי טריים שיש. היום בתוכנית מתכונים מכל הירוקים של האביב.

ריזוטו אביב אפוי

הקדמה:
את הריזוטו הזה לא מכינים בשיטה הקלאסית של בישול האורז בסיר והוספת נוזלים שוב ושוב עד לריכוך, אלא באפייה תנור. זה גם חוסך זמן רב של עמידה מעל התבשיל וגם מחזיק טוב יותר במקרר, אפילו כמה ימים – פשוט מוציאים ומחממים במיקרו.
טריק נוסף – המתכון הזה מכיל גבינת קוטג', שעוזרת לו להשיאר עסיסי ולא להתייבש בתנור.

החומרים ל-6 מנות:
3 כפות שמן זית
1 כרשה גדולה קצוצה דק
2 כוסות אורז ארבוריו
1/2 כוס יין לבן יבש
1/2 2 כוסות ציר ירקות
2-3 פלפלוני צ'ילי אדומים קטנים קצוצים דק
500 גר' אפונה טרייה
100 גר' גבעולי אספרגוס חתוכים לרצועות קטנות
1/3 כוס גבינת קוטג'
40 גר' גבינת פרמזן
1 כף מיץ לימון טרי

אופן ההכנה:
1. מחממים כף אחת של שמן זית במחבת בינונית, מוסיפים את הכרשה ומטגנים קלות עד הזהבה.
2. מוסיפים את האורז ומטגנים כך שהוא יצופה בשמן. מוסיסיפים את היין ומבשלים כדקה עד שהוא נספג.
3. מעבירים את האורז לתבנית חסינת חום, יוצקים את הציר, מפזרים את הצ'ילי ומעברבבים בעדינות. אופים בתנור שחומם לכמה מעלות במשך 20 דקות.
4. מוציאים מהתנור ומפזרים אפונה טרייה, אספרגוס, קוטג', פרמזן, מיץ לימון וחצי כוס מים. מחזירים לתנור ואופים 5 דקות נוספות. מגישים חם עם לימון.

תבשיל של פול ירוק וארטישוקים

10 ראשי ארטישוק טריים
1/2 ק"ג פול נקי
3/4 כוס שמן זית
1/2 כוס לימון כבוש, מנוקה מזרעים וקצוץ גס
1 כוס מים
1 כפית כמון
10 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון אחד
1 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
1 קולפים את הארטישוקים בעזרת סכין משוננת. סוחטים עליהם מעט לימון למניעת השחרה.
2 מבשלים את הארטישוקים והפול בסיר עם מים רותחים, לימון ומלח למשך 10 דקות. מסננים.
3 מחממים בסיר נוסף את השמן, מוסיפים את הארטישוקים והפול ואת יתר המרכיבים. מרתיחים ומנמיכים את האש. מבשלים מכוסה כ-20 דקות.

כתף טלה עם כרוב ניצנים, פול ירוק ואפונת גינה

הקדמה: שיטת ההכנה דומה מאד לבישול של המטבח הערבי. לא סוגרים את הבשר במחבת עם שמן, אלא מניחים את הבשר בסיר ומכסים בציר עוף רותח

1/2 ק"ג כתף טלה
1.5 ליטר ציר עוף – (המתכון המלא באתר)
1/4 כוס שמן זית
1/2 ק"ג כרוב ניצנים טרי
300 גר' פול ירוק
200 גר' אפונת גינה
2 כרשות קצוצות
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף
5 ענפי טימין טרי

אופן ההכנה:
1 חותכים בסכין את כתף הטלה לקוביות גדולות.
2 מניחים את הבשר בסיר ומכסים בציר עוף רותח. מביאים לרתיחה שנייה ומבשלים על להבה נמוכה 3 שעות.
3 קוצצים את הכרשות, הבצלים והשום במעבד מזון ומוסיפים לסיר. מוסיפים את כל יתר החומרים ומבשלים עוד חצי שעה.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully