As Fresh As It Gets

מיכל אנסקי מארחת את השף עומר מילר ויחד הם מכינים מתכונים מחומרי גלם מקומיים, בריאים והכי טריים שיש. היום בתוכנית כל מה שאפשר להכין משומשום.

סלט בריאות
לחזה העוף:
1 נתח חזה עוף (פרפר), חתוך לרצועות באלכסון
1 גבעול למון גראס
כמה עלי קפיר ליים
לסלט:
1 כוס כרוב אדום פרוס דק
1 כוס שעועית תורכית פרוסה דק
1 בצל סגול בפרוס דק
1 כוס גזר פרוס דק
1 מלפפון ללא גרעינים פרוס דק
1 כוס נבטים
1/2 כוס צנון פרוס דק
1/2 כוס נענע עלים
1/2 כוס פטרוזיליה עלים
3 כפות שומשום קלוי
3 כפות שומשום שחור
ויניגרט:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כף שמן זית
1 כף סילאן
2 כפות מיץ לימון
1 כפית סויה כהה
1 כפית שמן שומשום



אופן ההכנה:
מורחים את חזה העוף במעט תרסיס שמן זית ובמעט שמן שומשום
שמים בסיר אידוי את הלמון גראס וקפיר הליים ומעל את חזה העוף. מניחים מעל סיר עם מים רותחים ומאדים רבע שעה.
ויניגרט
מערבבים את כל המצרכים יחד
קולים את השומשום במחבת.
סלט
קוצצים את כל הירקות והעלים ושמים בקערה. שמים את העוף, יוצקים את הרוטב ומערבבים בזהירות. מגישים מיד.

סינייה דג

4 פילה דניס

תערובת תבלינים לדג
120 גרם גרגירי כוסברה
120 גרם חרדל שחור
100 גרם כמון
60 גרם כורכום
60 גרם קינמון
40 גרם אגוז מוסקט
10 גרם הל

טחינה:
500 גר טחינה
300 גר מים
25 גר לימון
מלח, פלפל

בצל מקורמל
4 בצלים לבנים פרוסים דק
2 כפות סוכר לבן
2 כפות שמן זית
1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
תערובת תבלינים לדג
קולים את התבלינים במחבת יבשה וטוחנים במטחנת תבלינים. מסננים.
טחינה:
מערבבים ידניתבקערה/במעבד מזון את כל המצרכים ומתבלים
בצל מקורמל
מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל והסוכר ומבשלים עד לריכוך מלא, מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
הרכבת המנה:
מתבלים כל פילה דג בתערובת התבלינים.
חורכים במחבת פסים עם מעט שמן.
מערבבים בקערה 10 כפות טחינה עם 5 כפות בצל מקורמל. יוצקים את תערובת הטחינה על הדג.
אופים בתבנית מרופדת מכניסים בנייר אפייה בתנור חומם מראש ל-200 מעלות למשך 7 דקות.

אטריות אורז ברוטב שומשום


ילדים חולים על זה. גם מבוגרים. אפשר לשמור אטריות במקרר ואז להכין את הרוטב ברגע. מתאים עם פרש רול ואטנמי
לוקח דקה... גם בישול האטריות (של מזרח מערב בצבע לבן)
החומרים:
1/3 חב' אטריות אורז, חלוטות במים רותחים
לרוטב:
1 שן שום
1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי
2 כפות סויה
רוטב חריף
1 כף שמן שומשום
1 כף חומץ אורז
1 כף סוכר
3 כפות טחינה
1/3 כוס חמאת בוטנים עם פצפוצי בוטנים
1/3 כוס שומשום


אופן ההכנה:
מערבבים את הרוטב
יוצקים את הרוטב מעל אטריות קרות.
מפזרים בצל ירוק ושומשום לפי הטעם

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully