As Fresh As It Gets

מיכל אנסקי מארחת את השף עומר מילר ויחד הם מכינים מתכונים מחומרי גלם מקומיים, בריאים והכי טריים שיש. והיום בתוכנית עושים כבוד לגבינות הצאן המקומיות.

גבינת עזים מטוגנת בפירורי לחם

החומרים:
1 גליל גבינת עזים חצי רכה (כדוגמת פרומעז)
1 ביצה
1 חב' פירורי לחם זהובים/פנקו
לסלט:
1 חב' עלי בייבי
2 אגסים
2 כפות אגוזי פקאן מסוכרים
לרוטב:
1 כפית דבש
1 שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
1 כף חומץ בן יין
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1 פורסים בסכין את גליל גבינת העזים (פרומעז) לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
2. טובלים את הגבינה בביצה ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
3. פורסים את האגסים לפרוסות דקיקות ככל האפשר. מניחים בקערה יחד עם עלי הבייבי.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה/צנצנת. יוצקים על עלי הבייבי והאגסים ומערבבים.
5. מסדרים את פרוסות הגבינה על הסלט ומגישים מייד.

מאפה גבינות צאן
כל מתכון מחלקים ל 12 כדורים. כל 2 כדורים זה מנה. סהכ 6 מנות

בצק
250 מ"ל מים קרים
10 גר מלח
20 מ"ל שמן זית
60 מ"ל שמן זית
500 גר קמח
מילוי
1 כוס גבינת קשקבל עיזים
1 כוס גבינת מוצרלה באפלו
תוספות
1 כוס ארוגולה
1/2 כוס עלי אורגנו
1 פלפל ירוק חריף
2 עגבניות טריות
שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים מים ומלח בקערת המיקסר, מוסיפים 20 מ"ל שמן זית ו-350 גרם קמח. לשים במהירות נמוכה 5 דקות.
מוסיפים את שאר הקמח ואת שארית השמן בהדרגה. וממשיכים ללוש 7 דקות. מניחים במקרר למשך לילה.
מרדדים את הבצק לעיגולים, על כל עיגול מניחים 1/6 מתערובת הגבינות ומכסים בעיגול נוסף.
מושחים כל בצק במעט שמן זית ובמחבת חמה מאד חורכים את הבצק משני הצדדים עד להשחמה או אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות כ-6 דקות. מסדרים על הבצק את התוספות ומגישים לוהט.

קרם פטה כבשים, פיסטוק מתוק, קדאיף - קינוח
קרם פטה
14 גר' ג'לטין
4-5 כפות מים
50 גר' חמאה רכה
250 גר' גבינת פטה
500 גר' גבינה לבנה 5%
250 מל שמנת מתוקה
תוספות
1/2 כוס פטה מסוכר
1/2 כוס קדאיף אפוי
1/2 כוס דבש הדרים

אופן הכנה:
מרככים את הג'לטין עם המים 20 דקות. מחממים במעט שמנת מתוקה.
שמים במעבד מזון את החמאה ומערבבים.
מוסיפים את הגבינה הבולגרית וטוחנים. מוסיפים את הגבינה הלבנה ואת הג'לטין המומס (דרך מסננת).
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת חזקה ומערבבים לתוכה ידנית ובעדינות את תערובת הגבינות.
מעבירים את המסה לתבניות סיליקון בגודל הרצוי ומכניסים למקפיא לשעה. שומרים במקרר עד ההגשה.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully