As Fresh As It Gets

מיכל אנסקי מארחת את השף עומר מילר ויחד הם מכינים מתכונים מחומרי גלם מקומיים, בריאים והכי טריים שיש. והיום בתוכנית גרסאות משודרגות למנות ג'אנק פוד מוכרות.

"המבורגר" שפונדרה עם איולי פלפלים, בצלים כבושים ורוקט

ציר עוף רותח לכיסוי
1/2 ק"ג בשר שפונדרה ללא עצם
5 ענפי טימין
10 שיני שום, חתוכות גס
5 עלי דפנה
2 כרישות, חתוכות גס
1 סלרי אמריקאי, חתוך גס
איולי פלפלים
5 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
9 חלמונים
1 ביצה
40 גר חרדל חלק
140 מיץ לימון
800 מל שמן תירס
בצלים כבושים
3 בצלים סגולים
1 סלק חתוך גס
1 כוס חומץ יין אדום
1 כוס מים
1 כוס סוכר
להגשה:
לחמניות המבורגר
רוקט

אופן ההכנה:
הבשר
שמים בסיר את כל מרכיבי השפונדרה ויוצקים עליהם את הציר הרותח. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה 3 שעות.
מפוררים את הבשר כשהוא רך לחלוטין.
האיולי
טוחנים את הפלפלים עם שאר המרכיבים פרט לשמן. מזליפים את השמן באיטיות עד ליצירת אמולסיה
הבצל
שמים בסיר את כל המרכיבים ומביא לרתיחה. מכבים את האש ומצננים לחלוטין.
הרכבת המנה:
מורחים לחמניית המבורגר באיולי, מסדרים מעל את הבשר המפורר, בצלים כבושים ורוקט. מגישים מייד.

חטיף צ'יפס תפוחי עץ אפוי

החומרים:
6 תפוחי עץ בינוניים (מכל סוג שאוהבים)
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפיות אבקת קינמון
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
1 חותכים את התפוחים במעבד עם דיסקית לפרוסות דקיקות לעובי של כ-3 מ"מ.
2. מניחים את התפוחים בקערה עם מיץ הלימון כדי שלא ישחירו.
3. מעבירים את התפוחים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מערבבים בקערית את הקינמון והסוכר. מפזרים על התפוחים.
אופים בתנור שחומם מראש ל=110 מעלות כשעה וחצי-שעתיים. כל 30 דקות הופכים את התפוחים. יודעים שהם מוכנים כשהם שחומים היטב.
5. מקררים על נייר האפייה ומאחסים בקופסה אטומה. מנשנשים.

פיצה מקמח מלא עם עגבניות טריות, תרד צעיר ופטה עזים

בצק פיצה מקמח מלא (2 פיצות)
450 מ"ל מים קרים
35 גר שמרים טריים
350 גר קמח שטיבל
350 גר קמח מלא
20 גר מלח
30 מל שמן זית
תוספות
10 עגבניות תמר
3 כוסות תרד/רוקט
2 כוסות פטה כבשים
20 סרדינים שלמים
1 גזר,קצוץ
1 בצל סגול, קצוץ
1 סלרי אמריקאי, קצוץ
1 עלה דפנה
1 ענף טימין
3 גרגירי פלפל אנגלי
2 כוסות יין לבן

אופן ההכנה:
בצק:
בקערת המיקסר יוצקים מים ומפוררים שמרים טריים. מנפים קמח ומוסיפים אותו למים יחד עם שמן הזית ומלח.
לשים בעזרת וו לישה כ-3 דקות על עוצמה נמוכה. ועוד 4 דקות על עוצמה בינונית. הבצק שמתקבל צריך להיות קשה.
מעבירים לקערה ומכסים במגבת. משהים למשך שעה.
מחלקים את הבצק לשני גלילים ומשטחים לשני מלבנים בגודל תבנית אפייה, דק ככל האפשר. מתפיחים עוד 20 דקות.
משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם הבצק עדיין אלסטי מדי ממתינים כמה דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל250 מעלות במשך 12 דקות

התוספות:
סרדינים:
1 במחבת עם מעט שמן זית מאדים בצל, גזר, סלרי, טימין, עלה דפנה, ופלפל אנגלי. יוצקים יין לבן ומרתיחים. מכבים את האש וממתינים שהנוזל יתקרר. מניחים את הסרדינים בתוך הנוזל וממתינים כשעה.
2 על בצק הפיצה יוצקים זרעי עגבנייה, גבינת פטה ומכניסים לתנור לעוד 5 דקות. ברגע שהפיצה יוצאת מסדרים מעל את התרד והסרדינים.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully