As Fresh As It Gets

מיכל אנסקי מארחת את השף עומר מילר ויחד הם מכינים מתכונים מחומרי גלם מקומיים, בריאים והכי טריים שיש. והיום בתוכנית מתכוני פסטה מהמטבח האיטלקי למטבח הישראלי.

ניוקי עשבי תיבול (ללא תפוחי אדמה)
החומרים:
240 גרם מים
100 גרם חמאה
2 כפיות מלח
260 גרם קמח
1 כף חרדל חלק
2 כפות עירית קצוצה
1 כף פטרוזיליה
1 כף גבינת אמנטל מגוררת
5 ביצים
לטיגון:
שמן זית
שיני שום קצוצות
תימין

אופן ההכנה:
1. שמים בסיר מים, חמאה וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח, מערבבים ברציפות עד שהבצק נפרד מהדפנות. ממשיכים לערבב כמה דקות.
2. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומוסיפים חרדל, עשבי תיבול וכפית מלח.
3. מוסיפים במהירות הכי איטית שלוש ביצים אחת אחרי השנייה.
4. מגבירים מהירות ומוסיפים שתי ביצים אחת אחרי השנייה.
5. מעבירים לשק זילוף. מצננים חצי שעה.
6. מזליפים לסיר עם מים רותחים עד שהניוקי צפים.
7. מטגנים במחבת את השום והתימין בשמן זית. מעבירים את הניוקי למחבת ומטגנים יחד.

סלמון מאודה על סלט אטריות
החומרים:
500 גרם סלמון ללא עור ועצמות
לציר הדגים:
שמן לטיגון
1 בצל לבן
1 גזר
1 סלרי ראש
2 שיני שום
1 כף זרעי שומר
1 כף גרגירי כוסברה
1 כוס יין לבן
1/2 כוס פרנו
2 כוסות מים
1 צרור פטרוזיליה
1 ענף תימין
2 אדרות וראשי דגים
3 כפות חומץ יין אדום
לאטריות:
300 גרם קמח דורום
300 גרם קמח לבן
350 מ"ל מים פושרים
20 גרם מלח
1/2 כוס שמיר קצוץ
להגשה:
1 מכל שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
הדג:
1. מאדים בסיר רחב תבלינים וירקות שורש. מוסיפים יין ופרנו מאדים. מוסיפים אדרות ומים ומביאים לרתיחה עדינה. מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות. מסננים.
2. מרתיחים במחבת רחבה את הציר המסונן ומניחים את הדג בתוכו. מנמיכים את האש ומבשלים חמש דק.
האטריות:
1. מערבבים בקערה את הקמח, השמיר ומלח. מוסיפים את המים ומערבבים לקבלת בצק. מרדדים את הבצק לאטריות.
2. מבשלים את האטריות במי מלח למשך דקה.
ההגשה:
מניחים בצלחת הגשה שמנת חמוצה, עליה את האטריות ועליהן את הסלמון המאודה.

פסטה ברוטב טונה עגבניות וצלפים
החומרים:
1 חב' (500 גר') פסטה – רצוי ריגאטוני מס' 26
לרוטב:
שמן זית
1 בצל
5 שיני שום קלופות
2 קופסאות שימורים של טונה בשמן
1 קופסה עגבניות קלופות שלמות (רצוי של מוטי)
חופן עגבניות שרי
1 פלפל חריף מיובש קטן - שלם (פפרונציני)
קערית צלפים


אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל והשום
2. מאדים במחבת רחבה ועמוקה עם מעט שמן זית את הבצל עד לשקיפות. מטגנים קלות גם את השום.
3. מוסיפים את הטונה עם חלק מהשמן ומטגנים מעט. מוסיפים את העגבניות המשומרות והטריות ואת הפלפל החריף ומבשלים כרבע שעה.
4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומוסיפים את הרוטב. מפזרים את הצלפים ומגישים.

רביולי לבנה וזעתר
החומרים:
לבצק:
400 גרם קמח
9 חלמונים
1 ביצה
20 גרם מלח
1 כף שמן זית
למילוי:
250 גרם לבנה כבשים
30 עלי אורגנו/זעתר
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
10 עגבניות תמר טריות
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
1/2 פלפל אדום חריף

אופן ההכנה:
1. שמים במעבד מזון קמח ומוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב. מוסיפים, שמן זית ומלח. במידה והבצק רטוב מוסיפים קמח. במידה והוא יבש מדי מוסיפים ביצה.
2. מוציאים את הבצק ומעבדים ידנית כדקה. מעבירים למקרר לשעה.
3. מעבירים את הבצק המקורר במכונת פסטה עד לעובי הרצוי.
4. טוחנים את העגבניות במעבד המזון ומוסיפים את שאר המרכיבים.
5. מערבבים את מרכיבי המילוי.
6. ממלאים את הבצק במילוי הלבנה ויוצרים עיגולים יפים של רביולי.
7. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הרביולי כשתי דקות
ההגשה:
מניחים בצלחת הגשה את הרוטב ומעבירים את הרביולי לצלחת ההגשה. מפזרים מעל מעט אבקת זעתר ועלי זעתר טריים.

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully