As Fresh As It Gets

מיכל אנסקי מארחת את השף עומר מילר ויחד הם מכינים מתכונים מחומרי גלם מקומיים, בריאים והכי טריים שיש. היום בתוכנית מתכונים ממבחר סוגי עדשים.

נזיד עדשים כתומות

חומרים
2 כפות שמן זית
2בצלים, קצוצים דק
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקלחים או לקוביות
2כוסות עדשים כתומות
1 מקל קינמון
2 כפות אבקת מרק
10 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הגזרים ומערבבים עוד דקה או שתיים.
מוסיפים לסיר את העדשים, מערבבים ונותנים להן להתלהט. מוסיפים גם את המים, אבקת המרק ומקל הקינמון.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהגזר רך והעדשים מתפוררות (שעה מקסימום). מתבלים במלח, פלפל .

גיוונים:
אפשר להחליף את המקל קינמון בענף רוזמרין ואז להוסיף מיץ מחצי לימון
אפשר להוסיף אטריות/נודלז- מוסיפים את האטריות שהם לא מבושלות, מכבים את האש ומכסים את הסיר. כעבור כ-10 דקות האטריות יהיו רכות והעמילן שיפרישו יסמיך עוד את המרק. אם המרק סמיך מדי ניתן לדללו בעוד מעט מים

סלק ממולא במג'דרת בורגול ועדשים שחורות

המרכיבים:
6 סלקים בינונים
רוטב:
1 כף גרגירי כוסברה
1 כף ג'ינג'ר קצוץ
1/2 כף פלפל ירוק חריף קצוץ
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
3 כוסות ציר ירקות
1 לימון סחוט
מג'דרה
2 כוסות בורגול גס
1 כוס עדשים שחורות
3/4 כוס שמן זית
4 בצלים לבנים קצוצים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כף כמון
1/2 כף כורכום
5 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב:
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים ג'ינג'ר, גרגירי כוסברה, פלפל חריף, סילאן ורכז רימונים.
יוצקים ציר ירקות ומיץ לימון ומביאים לרתיחה. מכבים את האש.
מכינים מג'דרה:
בקערה עמוקה משרים את הבורגול ב2 כוסות מים למשך שעה.
בקערה נוספת משרים את העדשים לשעה גם כן.
מסננים את העדשים ומעבירים לסיר עם המון מים ומבשלים כחצי שעה. מסננים את העדשים מהמים.
קוצצים במעבד מזון את הבצלים
בסיר רחב עם שמן זית מטגנים בצלים ושום. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב. מוסיפים את הבורגול ואת החמוציות ומערבבים. מטגנים בערך חמש דקות ומוסיפים את התבלינים.
מרוקנים סלקים בצורה כזו שיתאימו למילוי. כל סלק ממלאים בתערובת המג'דרה.
מסדרים את הסלקים בסיר ויוצקים עליהם מהרוטב. מבשלים שעה וחצי עם מכסה.

פילה לברק על עדשים ביין אדום

4 פילה לברק
1 כוס עדשים ירוקות
1 כוס יין אדום
1 בצל סגול גדול פרוס
3 שיני שום פרוסות
1 כרישה קצוצה
4 כפות בצל ירוק חתוך לטבעות
3 כפות עלי כוסברה
4 כפות יוגורט עיזים
10 עגבניות שרי תמר אדומות
10 עגבניות שרי צהובות

אופן ההכנה:
בסיר שמים את העדשים והיין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד ריכוך. מסננים לחלוטין.
קוצצים בסכין את הבצל והכרשה. פורסים את השום וחותכים את הבצל הירוק לטבעות.
במחבת עם מעט שמן זית מטגנים בצל, כרישה ושום. מוסיפים את העדשים ועגבניות השרי. מוסיפים את הבצל הירוק מתבלים במלח ופלפל שחור
במחבת נפרדת צורבים את הדגים על פלטת טיגון/מחבת על הצד עם העור כ-3 שלוש דקות ואז הופכים בזהירות את הדג וממשיכים לטגן עוד כדקה.
מסדרים את הדגים על העדשים ומבשלים כ-3 דקות. מפזרים עלי כוסברה ומעט יוגורט ומגישים.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully