Home Cooking

פותנה ג'אבר חוזרת למטבח עם המתכונים הביתיים והמסורתיים שלה והפעם מתכונים אביביים ממיטב תוצרת השוק העונתית.

אפונה עם בשר כבש
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן

מצרכים
קילו אפונה בתרמילים
חופן כוסברה
חצי קילו בשר כבש
5 כפות רסק
4 שיני שום כתוש
בצל קצוץ דק
5 כפות שמן
כמון
בהרט
מלח
3 עלי דפנה
אורז לבן
אופן הכנה
שותפים את האורז
מעמידים סיר עם אורז לבן
פותחים את האפונה
משחמים את הבצל חותכים את הבשר ומוספים
שמים את העלי דפנה מבשלים עם כוס מים בערך 20 דקות
מוספים את האפונה, השום הכתוש ואת רסק העגניות ומבשלים עוד 10 דקות
בסוף מוסיפים את הכוסברה
מגישים ליד האורז

מתכון להכנת תבשיל החובזה
מרכיבים:
קילו חובזה - חבילה (קוטפת מהשדה או שיש לקנות ב שוק דאליית אל כרמל)
2 בצלים (רבע קילו),
שמן זית,
מיץ מלימון סחוט
מלח
פלפל
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל, מטגנים עם שמן זית, לאחר שהשחים מעט מוסיפים את החובזה, ממליחים, מוסיפים מעט פלפל ,מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ונותנים להתבשל חצי שעה,

עלי גפן ממולאים באורז ובשר טלה טחון
מרכיבים:
כוס אורז – ריזוטו,
רבע קילו עלי גפן – (כ- 30 עלים)
חצי כוס בשר טלה טחון, (ביחס ישר לאורז – תמיד חצי מהכמות)

אופן ההכנה:
שוטפים את עלי הגפן במים חמים שיהיה אפשר לגלגל (מים קרים מקשים אותם).
שוטפים את אורז הריזוטו ומסננים.
מטגנים את בשר הטלה הטחון חצי טיגון, מוסיפים את האורז המסונן (אך לא בושל) לבשר טלה המטוגן, ממליחים מוסיפים מעט פלפל , ומערבבים.
מגלגלים את תערובת האורז והבשר לתוך עלי הגפן.
לוקחים סיר גדול, בתחתיתו מניחים עגבניות חתוכות מעליהן מפזרים מעט שמן זית. עם סיום גלגולם של כל עלי הגפן, מניחים כל עלה מגולגל מעל העגבניות שבתחתית הסיר.
מניחים שכבה נוספת של עגבניות מעל לעלי הגפן וממליחים מעט.
מוסיפים מים רותחים לסיר, בצורה שתכסה את עלי הגפן ומביאים להרתחה.
מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור למשך 20 דק'.

פול ירוק עם בורגל
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן

מצרכים
חצי קילו פול ירוק
בצל קצוץ דק
כוס בורגל
6 כפות שמן
מלח
כמון
כוסברה
אופן הכנה
שמים שמן בסיר משחמים את הבצל
שוטפים את הפול
מוספים את הפול עם קצת מלח
מוספים 3 כוסות מים חמים מבשלים חצי בישול
מצרפים את הבורגל והכמון מערבבים ומשאירים עד שהמים מתאדים
אפשר להוסיף כוסברה

תבשיל תרד חומוס ופטריות
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן

מצרכים
קילו תרד טרי חתוך דק
5 שיני שום כתוש
חצי כוס חומסים מבושלים
3 כפות שמן
חצי כוס זיתים ירוקים ללא גרעין
בצל בינוני חתוך דק
מלח כמון
חבילת פטריות
אורז לבן מבושל
אופן ההכנה
שמים את השמן מטגנים את הבצל והשום מוספים את התרד מבשלים 5 דקות
מוספים את הפטריות ואת החומסים מערבבים כ 10 דקות
שמים את הזיתים התבלינים והלימון ומבשלים עוד כ3 דקות
מגישים ע"ג אורז לבן
ניתן למלא עגבניות בתערובת ואפיה בתנור

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully