פותנה ג'אבר חוזרת למטבח עם המתכונים הביתיים והמסורתיים שלה והפעם מתכונים שמתאימים לאורחים בהפתעה.
חמאת תבלינים
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מצרכים:
שלוש חבילות חמאה 250גר'.
ארבע שיני שום כתוש.
ארבע כפות כוסברה קצוצה.
חצי כפית פלפל לבן.
ארבע כפות פטרוזליה קצוצה.
חצי כפית כוסברה יבשה.
ארבע כפיות מיץ לימון.
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במחבת עמוקה.
מוסיפים את השום, הפטרוזליה, הכוסברה, הלימון והפלפל הלבן ומערבבים ביחד.
מורידים מהאש ומוזגים לתבנית קרח.
שמים במקפיא למשך כ20 דקות.
מוציאים ושמים בשקיות או בקופסא.
מלפפון חמוץ
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מרכיבים:
קלו מלפפון בלאדי קטן
שתי כוסות חומץ
רבע כוס מלח
שלוש כוסות מים
רבע חבילה של שמיר
אחד או שנים פלפלים חריפים
אופן ההכנה:
שוטפים את המלפפונים ממיסים את המלח עם המים ומוסיפים את החומץ.
מסדרים את המלפפונים בצנצנת ושופכים עליהם את הנוזלים שעירבבנו.
מפזרים את השום ואת הפלפל החריף ומניחים בצד למשך כשבועיים.
לפת כבוש
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מרכיבים:
קילו לפת
שלוש כוסות מים
שתי כוסות חומץ
רבע כוס מלח
שני סלק חתוך לקוביות גדולות
אופן ההכנה:
חותכים את הלפת לרצועות מפזרים קצת מלח ומשאירים לכמה שעות.
שוטפים את המלח מסדרים בצנצנת.
ממיסים את המלח עם המים והחומץ ומוסיפים את זה ללפת.
מצרפים גם את הסלק, סוגרים את הצנצנת טוב ומחכים כשבוע עד שבועיים.
אין בית ברמאדן שאין בו לפת
מתכון ספליי מלפפון ממולאים בריבועי חזה עוף ורוטב קיסר
מרכיבים:
מלפפונים (בהתאם לכמות האנשים שמגיעים לאירוע)
שניצל חזה עוף
לנוזל הבישול המוכן מראש:
יין, מים, שמן זית, בצלצלי שאלוט, טימין, פלפל אנגלי ועלי דפנה.
אופן ההכנה:
מקלפים מלפפונים ומשרים אותם במים קרים כ-15 דק' עלמנת שיספגו לחות וישארו חיים זמן רב יותר.
חותכים את המלפפונים הקלופים שעברו השרייה לחתיכות בגודל סנטימטר וחצי ומרוקנים את תוכנו עם כפית לא עד הסוף.
מניחים חתיכה של נייר בכל אחד מספליי המלפפון שהכנו על מנת שיספוג את הנוזלים למשך כחצי שעה.
מניחים קרטון אחד בתחתית של כל ספל (התבלינים סופגים גם הם את הלחות).
מרתיחים את נוזל הבישול,
עם רתיחתו של הנוזל מורידים מהאש מכניסים את חזה העוף הטרי. משרים במשך 5כ- דק' עד שחזה העוף מתבשל אך נותר עסיסי.
בינתיים מכינים את רוטב הקיסר שיעטר את הספלים:
רכיבים:
כף מיונז
כפית אנשובי
צלפים קצוצים
אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
קוצצים את חזה העוף לריבועים קטנים, ומניחים כפית של ריבועי העוף בכל ספל.
מזליפים מעט מהרוטב קיסר על כל ספל.
***במידה ויש זמן ניתן להשרות את חזה העוף הקצוץ ברוטב ורק אז להניח בספלונים
מתכון דג כבוש
רכיבים:
עדיף להשתמש בדגים שומניים כדוגמת מקרל שסוג ייבוש זה מתאים להם
1 דג מקרל
מלח
מים
אופן ההכנה:
משרים את הדג במי מלח, כשהמים מכסים את הדג ויחס המלח הוא כ-10% מכמות המים.
לאחר מספא שעות (ב3-5), שוטפים אותו במים ומייבשים.
מתחילים בהכנת המשרה.
רכיבים:
חומץ ומים ביחס של 1:1
חצי בצל
פלפל אנגלי
עלי דפנה לפי הטעם
טימין
כפית סוכר.
אופן ההכנה: מערבבים את כל המרכיבים לכדי מרינאדה, שופכים על הדג ומשמרים במקרר בתוך המשרה למשך שבועיים.
***אפשרות נוספת לכבישה תהיה באמצעות מלח גס שמושכים על הדג ותולים אותו בין חצי שעה ל-5 שעות בהתאם לגודל הדג. שוטפים את הדג ומושכים אותו בשמן.
רוטב וורצסטר שיש בכל סופר.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים עם כפית מעל כל אחד מהספלים הממולאים.
קרמבל בננות עם קצפת
מצרכים:
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
100 גרם חמאה קרה
2 בננות - לא בשלות מידי (פרזנטטיביות...)
קוקוס
גביע שמנת מתוקה להקצפה
2-3 כפות סוכר לבן
פקנים מסוכרים שבורים
2 כוסות לאוו בול
כפיות ארוכות
אופן הכנה:
1. להכנת הפירורים, מניחים את הקמח, הסוכר והקינמון בקערה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה בחתיכות ומעבדים בידיים לפירורים.
2. בתבנית משטיחים את הפרורים ע"ג נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני כ-180 מעלות עד שהם משיחימים.
3. בנתיים פורסים את הבננות וקוצצים את הפקאנים.
4. מקציפים את השמנת והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
5. בכוסות מסדרים את הבננות, מעליהן מפזרים קוקוס, מניחים שכבת קרמבל ועליה קצפת.
6. מפזרים מעל הקצפת את הפקאנים ומגישים עם כפיות ארוכות.
קרפ עם תוספות
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מרכיבים:
ביצה
חצי כוס חלב
כפית שמן
כפית קצח או כפית שומשום
חצי כוס קמח
גביע גבינה לבנה
זיתים מגולענים
לבנה
זעתר
2 עגבניות
בצל סגול
רבע כוס טחינה גולמית
חצי לימון
גמבה אדומה
חופן פטרוזיליה
מלפפון
חצי כוס מים
מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את הביצה עם החלב, הקמח והקצח או השומשום עד שנוצרת בלילה אחידה .
מחממים מחבת עם כפית שמן ויוצקים מהבלילה, מחכים עד שהקרפ מקבל גוון שחום ואז הופכים עד שהצד השני מקבל גם גוון שחום.
חותכים את הזיתים ומערבבים עם הגבינה
חותכים את כל הירקות ומערבבים
מדללים את הטחינה עם המים והלימון ומוסיפים קצת מלח.
שופכים על הסלט ומערבבים.
ממלאים את הקרפים בגבינות ובחמאה המתובלת.
מגישים לצד הסלט.