פותנה ג'אבר חוזרת למטבח עם המתכונים הביתיים והמסורתיים שלה והפעם מנות ממיטב מוצרי החלב שיש בכל בית.
אצבעות מוצרלה
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מצרכים
חצי קילו מוצרלה
3 ביצים
כוס פירורי לחם
כוס קמח
שמן לטיגון
מלח פלפל
אופן הכנה
חותכים את המוצרלה לאצבעות בגדלים שווים
מערבבים את הביצים שמים מלח פלפל
מסדרים צלחת עם קמח ופרורי לחם
טובלים את האצבעות בביצים ואז בקמח ואז בפרורים
מכנסים את זה כשעה למקרר ואז חוזרים על הטבילות לפי הסדר
מחממים את השמן ומתחלים לטגן
אפשר להגיש עם קטשופ ליד
חלוב'
מרכיבים:
גבינה צ'רקסית מפוררת
להכנת הבצק
קילו קמח רגיל
מעט מלח
2 ביצים (לא חייב)
מים לפי הצורך
מערבבים את כל המרכיבים עד ליצירת בצק.
קורצים עיגולים קטנים בגודל כדורי פינג פונג, מקמחים על מנת שלא ידבקו אחד לשני ונותנים להם לנוח מספר דקות.
לשים כל כדור לכדי עיגול דק. מניחים פירורי גבינה במחצית העליונה של כל עיגול ועם המחצית התחתונה סוגרים כך שנוצר חצי עיגול.
לוחצים על הבצק מעט על מנת למנוע התנפחות שלו בטיגון ומהדקים את הקצוות. את הקצה קוטמים באמצעות סכין.
מחממים שמן עמוק במחבת ומטגנים את הבצק משני הכיוונים.
מומלץ לאכול חם עם דבש.
פשטידת גבינה ופסטה
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מצרכים
חבילה פסטה פנה
250 גרם גבינה ריקוטה
250 גרם גבינה לבנה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
מלח פלפל
שמיר
1 בצל גדול
חצי חבילת פטריות
אופן הכנה
מבשלים את הפסטה מסננים ושמים בקערה.
פורסים את הבצל והפטריות ומטגנים
מוספים לפסטה את הביצים, הגבינות, השמיר ומערבבים.
מוסיפים את הבצל והפטריות, מלח ופלפל מערבבים הכל ביחד.
מסדרים את התערובת בתבנית.
מפזרים את הגבינה המגוררת מכנסים לתנור שחומם מראש ל180
אופים כ 25 דקות
קובה תפוח אדמה במלויי גבינה
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מצרכים
4 תפוחי אדמה גדולים
2 כפות חמאה
חצי כפית קארי
חצי כפית פלפל שחור
3 כפות שמן
גבינת פטה חתוכה לקוביות
גבינת עיזים
לרוטב
2 חבילו תשמנת מתוקה
8 משולשי גבינה מותכת
רבע כוס מים
בצל קטן חתוך קוביות
כלים: סיר, מחבת, תבנית
הכנה
מבשלים את התפוח אדמה כ 15 דקות ומועכים אותם עם החמאה מוספים מלח פלפל וקארי
מתחלים לעשות כדורים מהתפוח אדמה עושים חור בכדור ומכנסים את הגבינה כך עד שמסיימים את כל הכדורים מסדרים בתבנית רחוק אחד מהשני.
משחימים את הבצל במחבת ומפזרים על הכדורים.
במעבד מזון שמים את כל מצרכי הרוטב מעבביחם ביחד ואז בוזקים את זה על הקובות מכניסם לתנור 180 ל 15 דקות