Home Cooking

פותנה ג'אבר חוזרת למטבח עם המתכונים הביתיים והמסורתיים שלה והפעם ארוחה ב-50 שקלים.

קישואים מטוגנים
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מצרכים
2 קישואים גדולים
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
לימון1
4 שיני שום כתושים
מלח
שמן לטיגון
אופן הכנה
חותכים את הקישואים לעגולים
מטגנים במחבת את מטגנים אותם
מפזרים את הפטרוזיליה מעל ואת השום הלימון מלח לפי הטעם
אפשרות לפלפל חריף מעל

סלט כרוב בשומשום
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מצרכים
כרוב לבן
חצי כוס חומץ רגיל
רבע כוס שמן
4 כפות סוכר
רבע כוס סויה
100 גרם שומשום
אופן הכנה
קולים את השומשום במחבת
חותכים את הכרוב לרצועות שמים בקערה
מערבבים את כל המרכיבים של הרוטב בעזרת בלנד מוט
שופכים את הרוטב על הכרוב ומפזרים את השומשום מעל

כיסוני בצק עם קטר
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מצרכים
2 כוסות קמח
כפית מלח
כף סוכר
כוס וחצי מים פושרים
שמן לטיגון
3 כפיות שמן
20 גרם שמרים
לקטר
חצי כוס מים חצי כפית מיץ לימון
אפשאר מי ורדים
כוס סוכר
אופן הכנה
מערבבים את הקמח עם המלח הסוכר השמרים מוספים לאט לאט את המים ומתפחים לשעה
מחממים את השמן ומתחלים לטגן את הבצק בעזרת זליפת עם כפית מטגנים משני הצדדים ושמים בצד ומתחת נייר סופג
מכנים את הקטר מבשלים אתהחומרים כ10 דקות ומשקים את הכיסונים

אורז עם חזה עוף וירקות
דירוג מתכונים
דרגת קושי: קל להכנה, בינוני, למתקדמים
זמן הכנה: מהיר/ עד שעה הכנה/ לוקח את הזמן
מצרכים
3 פרוסות חזה עוף (שניצל)
כוס אורז
2 כוסות ציר עוף אם אין מים
כפית כורכום
3 שיני שום כתוש
בצל חתוך לרצועות
חצי כפית זנגביל טרי
חצי כפית קינמון
חצי כפית בהרט
מלח פלפל
5 כפות שמן זית
שקית ירקות טריים (קטנים של המרק)
להגשה: מגש להפוך את הסיר
אופן הכנה
סוגרים בסיר את החזה עוף עם מלח ותבלינים ושמים בצד.
מוסיפים את הבצל השום והזנגביל מוספים את הירקות והתבלינים עם ציר העוף מרתיחים ומבשלים כ-20 דק' על אש נמוכה
שמים את האורז מעל עם חצי כוס מים ומבשלים על אש נמוכה כ15 שעה
להגשה הופכים על מגש

גלידת בננות-פרג

מרכיבים:
שתי בננות בשלות מאוד
4 תמרים
כף פרג טחון
רבע כוס קשיו
שתי קוביות קרח

אופן ההכנה:
מקלפים את הבננות ושמים בקופסה בפריזר.
ברגע שהבננות קפואות מכניסים אותן לבלנדר עם ייתר המרכיבים – הפרג, התמרים, הקשיו והקרח ומערבלים בבלנדר עד לקבלת עיסה חלקה

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully