אופים עם ברטלהעונה 2 פרק 5

Bertale

גלית והנס ברטלה חוזרים בעונה חדשה של בית ספר לאפייה, היום בתכנית מתכוני בריאות עשירים בפיסטוקים.

גוגלגזר
15 מיני גוגל הופף או 1 גוגלהופף גדול

140 גרם חלמון
180 גרם שמן זית
110 גרם חלבון
150 גרם סוכר חום
קורט מלח
75 גרם אגוזי לוז קלויים שבורים גס
75 גרם פיסטוקים קלויים שבורים גס
300 גרם גזר מגורד דק
35 גרם קורן סירופ
41 תפוז מגורד
180 גרם קמח מלא
ספריי שמן לשימון התבנית
100 גרם אגוזים קלויים טחונים לפיזור על התבנית
3 כפות אבקת סוכר לפיזור אחרי האפייה

אופן ההכנה

1. מחממים שמן זית ל- 80 מעלות
2. מעבדים את החלמון עם מוט טחינה
3. מוסיפים בהדרגה תוך כדי הפעלת המוט את השמן זית בזרם דק(נוצר אמולסיה)
4. מוסיפים את הקורן סירופ ומערבבים ידני עם מרית
5. מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר החום
6. מקפלים את החלבון לתוך אמולסית החלמון
7. מוסיפים בקיפול את הגזר האגוזים ,הפיסטוקים וקליפת תפוז
8. מוסיפים בקיפול את הקמח
9. משמנים את התבנית עם הספריי ומפזרים את האגוזים הטחונים
10. מחלקים את המסה בתבנית
11. אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות ומשחררים מיד מהתבנית,מצננים שעה ומפזרים אבקת סוכר

טיפים גוגל גזר
1. שמן זית חייב להיות בטמפרטורה של 80 מעלות
2. חייבים לעשות אמולסיה
3. חשוב לדייק בזצן האפיה כדי לשמר על הלחות שהגזר נותן

כוכב הבריאות
תבנית בצורת כוכב קוטר 18

210 גרם חמאה רכה
45 גרם דבש - סילאן
41 לימון מגורד
קורט מלח
100 גרם חלמון
100 גרם חלבון
100 גרם סוכר חום
90 גרם קמח מלא
90 גרם קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
150 גרם תמרים מיובשים קצוצים גס
120 גרם תפוח עץ ירוק מגורד גס
80 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
70 גרם חלב
ספריי שמן ללא קולסטרול לריסוס התבנית
100 גרם פיסטוקים טחונים


אופן ההכנה:
1. מקציפים במשך דקה חמאה ודבש סילן במעבד מזון
2. מוסיפים בהדרגה חלמונים יחד עם המלח וגרידת הלימון
3. מערבבים את קמחים ואבקת אפייה
4. מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה את הסוכר החום
5. מקפלים את קציפת החלבון לתוך קציפת החמאה חלמון
6. מקפלים את הקמחים יחד עם החלב לתוך הקצפה
7. מוסיפים יחד תמרים,תפוח עץ ואגוזי מלך.
8. משמנים את תבנית הכוכב ומפזרים פיסטוקים טחונים
9. יוצקים את המסה ואופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות
10. אופים במשך 40 דקות ומיד הופכים את העוגה מהתבנית על רשת
11. מצננים בטמפרטורת החדר במשך שעתיים שומרים לילה בקירור

טיפים

1. חשוב שהקצפת החמאה תהיה חזקה וטובה
2. יש להקציף את החלבון קל ולא חזק מידי
3. אם הצבע בתנור כהה אפשר להוריד את החום ואחרי 35 דק לבדק עם קיסם

עוגיות מוזלי

180 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר חום
קורט מלח
75 גרם ביצים
135 גרם קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שיבולת שועל
100 גרם פיסטוקים קצוצים גס
60 גרם צימוקים
60 גרם משמש מיובש קצוץ
100 גרם מים פושרים

אופן ההכנה:
1. משרים את הצימוקים והמשמש במים פושרים במשך 30 דקות
2. מקציפים חמאה וסוכר חום במשך 30 שניות במעבד מזון
3. מוסיפים ביצים ומלח תוך כדי הפעלת המכשיר במשך 30 שניות נוספים
4. מנפים את הקמח והאבקת אפייה ומוספים תוך כדי הפעלה קצרה
5. מוסיפים ידנית את השיבולת שועל והפיסטוקים, מסננים את הפירות ומוסיפים גם בערבוב ידני עם מרית
6. מחממים תנור ל-170 מעלות ,מחלקים את המסה עם כפית או עם שקית זילוף בגודל של אגוז מלך עם רווחים שווים באותו הגודל
7. אופים במשך 12 דקות. מצננים במשך שעה. שומרים בקופסא סגורה.

טיפים

1. חשוב להשרות את הפרי כי הלחות שהפירות סופגים מהמים חשובה לאפיה
2. אפשר להקפיא את העוגיות לפני אפיה ולאפות לפי צורך
3. סיום אפיה בדיוק אחרי 12 דקות ולא יותר גם אם העוגיות נראות רכות

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully