מתכון בטוחעונה 6 פרק 13
Matkon Batuah

עוגת גזר מפולפלת שלליה שומרון פינדר.

תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
חומרים:
2 כפות (30 גרם) שמן קנולה
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט טחון
2 ביצים
3 גזרים גדולים (200 גרם), קלופים וטחונים
כ-1/3 כוס (40 גרם) אגוזי מלך שלמים

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
2. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את השמן והסוכר לתערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והתבלינים ומערבלים. מנקים עם מרית את דופנות הקערה מהתערובת, מוסיפים לקערה ומערבלים שוב.
4. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים לאחר כל תוספת (מנקים מדי פעם את הדפנות). מוסיפים את הגזרים הטחונים ומערבלים קלות. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עם כף עץ.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים בתנור החם 40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. שומרים בכלי אטום.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully