מתכון בטוחעונה 6 פרק 4
Matkon Batuah

טארט תותים אוורירי ומפנק של השף קונדיטור דוד אוטומזגין.

תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ
חומרים לטארט:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 ביצה
לקרם פטיסייר:
2 כוסות חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה + 3/4 כוס (150 מ"ל) שמנת מתוקה
7 חלמונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 כפות קורנפלור
1/2 מקל וניל
לקישוט:
תותי שדה, חצויים
פיסטוקים קלויים, גרוסים

אופן ההכנה:
1. מכינים את הטארט: מערבלים במיקסר עם וו לישה את הסוכר והחמאה לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים בהדרגה את השקדים והקמח ומערבלים. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות שעה.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר. מרפדים בבצק את התבנית, כולל הדפנות. מניחים על הבצק נייר אפייה ומרפדים אותו בשעועית יבשה (כך הבצק לא יתפח במהלך האפייה).
5. אופים בתנור החם 15 דקות עד שהטארט זהוב ויציב. מוציאים ומסירים את נייר האפייה עם השעועית. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
6. מכינים קרם פטיסייר: מחממים בסיר בינוני את החלב ו-1 מכל שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.
7. בינתיים מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים עם הסוכר, עד שהחלמונים משנים את צבעם ומלבינים מעט. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים היטב.
8. יוצקים את תערובת החלב הרותח על החלמונים. מערבלים במהירות ומחזירים לסיר. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת במטרפת יד עד שהקרם מבעבע ומסמיך. מסירים מהאש. באמצעות סכין חדה מגרדים פנימה את הזרעים ממקל הווניל. מערבבים.
9. מעבירים את הקרם לקערה. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות.
10. לפני ההגשה מקציפים 3/4 כוס שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת. מוסיפים בתנועות קיפול לקרם הפטיסייר. יוצקים את הקרם על תחתית הטארט. מסדרים מעל את חצאי התותים ומפזרים מעל מעט פיסטוקים.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully