מתכון בטוחעונה 1 פרק 11

Matkon Batuah

מתכון בטוח של צחי בוקששתר למרק שום ותפוחי אדמה.

6 מנות
חומרים:
6 ראשי שום שלמים
4 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס
1/2 כוס שמן זית
2 תפוחי אדמה לבנים
1/2 כוס יין לבן
2 כוסות מרק בשר או מרק עוף
מלח
פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט טחון
להגשה (לא חובה):
מעט נבטי ברוקולי
מעט שמן צ'ילי אדום

אופן ההכנה:
1. קולפים את השום (כדי להקל על הקילוף, כדאי להשרות את השום במים קרים כחצי שעה קודם). מניחים את שיני השום הקלופות בסיר אל-חלד קר עם תחתית עבה. מוסיפים את הבצל. יוצקים את השמן.
2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מניחים על הבצל בסיר. מכסים ומאדים על אש קטנה במשך עשר דקות בלי לערבב (חשוב מאוד שהבצל והשום המאודים לא יזהיבו).
3. כעבור עשר דקות מערבבים, מכסים ומסירים מהאש. מניחים בצד למשך עשר דקות.
4. כעבור עשר דקות מחזירים את הסיר לאש. מאדים במשך 3 דקות. מערבבים עם כף עץ ומוסיפים תוך כדי ערבוב את היין והמרק (אם חסרים נוזלים, מוסיפים מים לפי הצורך).
5. מביאים את המרק לרתיחה עדינה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהמרק מסמיך. מתבלים בעדינות במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. מרסקים את המרק בבלנדר מוט למחית חלקה. אם רוצים, מפזרים מעל נבטי ברוקולי ומזלפים מעט שמן צ'ילי אדום ומגישים לצד פרוסות בגט קלוי.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully