מתכון בטוחעונה 1 פרק 4

Matkon Batuah

צחי בוקששתר מכין מרק מהביל של דלעת ותפוזים חריף.

6-4 מנות
חומרים:
1 כוס יין לבן
1 מקל קינמון
1 מסמר ציפורן
1 עלה דפנה
1/4 כוס שמן קנולה
4 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
3 (300 גרם) גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
1/8 כפית צ'ילי טחון
400 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
מיץ סחוט טרי מ-6 תפוזים

אופן ההכנה:
1. שופכים לסיר בינוני את היין, עם מקל הקינמון, הציפורן ועלה הדפנה. מבשלים על אש בינונית עד שכמות היין מצטמצמת בחצי. מסננים.
2. יוצקים לסיר אחר את שמן הקנולה. מוסיפים את קוביות הבצל והגזר ומאדים עד שהבצל מבריק ורך.
3. מוסיפים את הצ'ילי הטחון והדלעת. מכסים ומבשלים עד שכל הירקות רכים, כ-20-15 דקות.
4. מוסיפים את מיץ התפוזים, מסננים את היין למרק כדי להיפטר מהתבלינים. מחממים מעט את המרק ומרסקים עם בלנדר מוט למחית חלקה. שומרים במקרר עד ההגשה. מגישים קר. נחמד לקשט עם פטרוזיליה סחוטה במסחטת מיץ ומעט שמן צ'ילי אדום.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully