מתכון בטוחעונה 5 פרק 18
Matkon Batuah

צחי בוקששתר מכין מתכון בטוח של אש התאווה - תבשיל פלפלים פיקנטי.

צנצנת של 300 גרם
חומרים:
20 שיני שום, פרוסות
7-6 פלפלים חריפים ירוקים, פרוסים דק
4-3 פלפלים חריפים אדומים, פרוסים דק
מעט גרגרי כוסברה
1/2 כוס שמן זית
1 כוס חמוציות (או צימוקים כהים)
קליפה מגוררת מ-1 תפוז
מיץ מ-1 תפוז
1/2 כפית מלח או לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר קטן את פרוסות השום. מוסיפים את פרוסות הפלפלים החריפים ואת גרגרי הכוסברה. יוצקים את שמן הזית. מניחים מעל את החמוציות ומוסיפים את קליפת התפוז המגוררת. מכסים את הסיר במכסה הדוק, כך שהסיר יהיה אטום לחלוטין. מבשלים על אש קטנה במשך עשר דקות.
2. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים. מבשלים על אש קטנה ללא מכסה במשך עוד עשר דקות, מערבבים קלות. ממליחים ומעבירים לצנצנת נקייה עם מכסה. שומרים במקרר עד חודש. מגישים כצ'אטני קר, כתיבול לסלטים ולמאכלים שונים או מחממים ומגישים כתוספת לצד דג.

טיפ
מכינים מ"אש התאווה" סלט נפלא: מערבבים את התבשיל המוכן עם 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים, 1 צרור אספרגוס ירוק, חלוט וקצוץ גס, 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה גס ומעט מלח.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully