פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 5 פרק 1
      Matkon Batuah

      אורז ירוק וסלט מלפפונים

      מתכון בטוח של אורז ירוק וסלט מלפפונים, האהוב במיוחד על משפחת בוקששתר.

      אורז ירוק
      10-8 מנות
      חומרים:
      1 ק"ג אורז מלא (רצוי עגול)
      2 צרורות בצל ירוק, קצוץ
      1 גבעול סלרי, קצוץ
      מעט כוסברה טרייה (לא חובה)
      1 צרור פטרוזיליה, העלים בלבד
      1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר
      2 שיני שום
      1 כוס שמן זית משובח
      קליפה מגוררת מ-1 לימון
      מיץ מ-1 לימון, מסונן
      מלח, לפי הטעם

      אופן ההכנה:
      1. משרים את האורז בקערה עם מים נקיים כדי כיסוי. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות ועד יום שלם. מוציאים ומסננים.
      2. מעבירים את האורז לסיר. מוסיפים מים כדי כיסוי + 2 ס"מ. מבשלים ללא מכסה על אש גבוהה עד לרתיחה. מערבבים מדי פעם. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 1/2 שעה. מכבים את האש ומשאירים מכוסה.
      3. מעבדים את עשבי התיבול הירוקים במעבד מזון למחית חלקה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים שוב.
      4. ממש לפני ההגשה ממליחים את האורז לפי הטעם. מוסיפים את הרוטב הירוק ומערבבים עם מזלג.

      סלט מלפפונים ואצות

      חומרים:
      1/2 כוס שבבי אצות וואקמה
      6 מלפפונים ירוקים טריים ופריכים
      1/2 כוס אגוזי קשיו (אפשר קלויים)
      1 כפית שמן שומשום כהה
      2 כפות שמן קנולה או תירס
      3 כפות רוטב סויה יאמאסה
      2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (לא חובה)

      אופן ההכנה:
      1. משרים את האצות במים נקיים בטמפרטורת החדר.
      2. שוטפים ומייבשים את המלפפונים. מסירים את הקצוות. חובטים בכל מלפפון שתי חבטות בשתי זוויות שונות באמצעות פטיש לשניצל (ככה הרוטב ייספג בהם בקלות). חותכים לפרוסות גדולות.
      3. מסננים את האצות ומעבירים לקערה. מוסיפים את המלפפונים ואת שאר החומרים ומערבבים. מגישים בקעריות קטנות.

      • עונה 5

        מתכונים לתוספות