מתכון בטוחעונה 6 פרק 3
Matkon Batuah

מיקי שמו מכין גלילת קציפת וניל ומלית דובדבנים.

2 רולדות

החומרים:
לביסקוויט:
4 ביצים במידה L
½ כוס סוכר
¾ כוס קמח
¼ כפית אבקת אפייה
קורט מלח
כף שמן
גרידה מ-½ לימון

למלית
500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
מלית דובדבנים של "פוליבה"

לקישוט: אגוזי מלך, אגוזי לוז או קוקוס קלוי

אופן ההכנה:
1. מכינים את הביסקוויט: מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים והסוכר לקציפה יציבה ובהירה.
3. תוך כדי ערבול במהירות אטית מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרידת הלימון ולבסוף גם את השמן.
4. בתנועות קיפול מהירות ומעטות באמצעות מרית יוצרים תערובת אחידה, ויוצקים אותה לתוך תבנית האפייה של התנור הביתי, מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים כ-7 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
6. מכינים את קציפת הווניל: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
7. מרכיבים את הרולדה: על גבי הביסקוויט מורחים את הקצפת בשכבה אחידה ומשאירים כמה כפות קצפת בצד, לציפוי העוגה.
8. בעזרת כף מניחים פס של מלית דובדבנים לרוחב הביסקוויט.
9. בעזרת נייר האפייה מגלגלים את הרולדה, החל בצד עם מלית הדובדבנים. בסכין משוננת חוצים את הרולדה ליצירת שתי עוגות. עוטפים כל רולדה בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה–שעתיים.
10. מוציאים את הרולדה מהמקפיא, מצפים אותה בקצפת שנותרה ומפזרים מעל אגוזים או קוקוס.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully