מתכון בטוחעונה 1 פרק 5

Matkon Batuah

איילת לטוביץ' מכינה מתכון בטוח של מרק זוקיני פשוט וטעים.

4–6 מנות

החומרים:
½1 ק"ג זוקיני מגורר – אפשר במעבד מזון
100 גרם חמאה
4 שיני שום כתושות
3 כוסות מים
3 כוסות חלב (אפשר להחליף חלק מהחלב במים)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני על להבה בינונית ומוסיפים לה את הזוקיני.
2. מוסיפים את השום ומתבלים במעט מלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות ובוחשים מדי פעם, עד שהזוקיני מתרכך.
3. יוצקים לסיר את החלב והמים, עד לכיסוי מוחלט של הזוקיני ועוד קצת. בסיר פתוח, על להבה בינונית-חלשה, מביאים לרתיחה.
4. מכבים את האש ובבלנדר ידני טוחנים למרק חלק.
5. המרק טעים במיוחד כשלידו פרוסת לחם שאור מרוחה בחמאה מלוחה.

מומלצים

walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully