פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 4 פרק 12
      Matkon Batuah

      שיפודי לוקוס מעושנים עם סלט חיטה חם

      צחי בוקששתר מכין מתכון בטוח של שיפודי לוקוס מעושנים עם סלט חיטה חם.

      6 מנות

      חומרים לעישון הדגים:
      700 גרם פילה לוקוס משובח
      2 כפות עלי תה שחור
      2 גבעולי תימין
      מעט רוזמרין
      1 כף סוכר
      מעט נסורת עץ באיכות טובה
      שיפודי עץ, רצוי מושרים במים קרים

      לסלט החיטה:
      250 גרם חיטה יבשה
      3 כפות שמן זית
      2 בננות בשלות אך מוצקות
      1 כפית בהרט
      חופן עלי ריחן
      מלח, לפי הטעם
      מיץ מ- 1/2 לימון

      1. מתחילים יום קודם בהכנת סלט החיטה: משרים את החיטה בקערה עם מים. מאחסנים במקרר למשך הלילה.
      2. למחרת מוציאים את הקערה עם החיטה. מסננים ושוטפים את החיטה. מעבירים לסיר מלא מים ומבשלים במשך שעה ורבע, עד שגרגרי החיטה רכים. מסננים.
      3. מחממים בווק או במחבת קרמית גדולה את השמן. פורסים את הבננות, מוסיפים לווק או למחבת ומקפיצים במשך כמה דקות. מוסיפים את הבהרט ומקפיצים במשך כמה שניות. מוסיפים את החיטה ואת עלי הריחן. בוזקים מלח ומוסיפים מיץ לימון, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מניחים מכוסה בצד.
      4. מכינים את הדגים: חותכים את הפילה לקוביות שוות בגודלן. משפדים אותן על שיפודי עץ.
      5. מרפדים סיר קוסקוס ("קוסקוסיה") ביריעת רדיד אלומיניום (שימו לב: הסיר ייפגע מעישון הדג, כך שכדאי לבחור סיר ישן או שמוקדש לעישון). מפזרים על רדיד האלומיניום את הנסורת בשכבה אחידה ועליה את שאר החומרים לעישון. מרטיבים במים את החלק העליון של סיר הקוסקוס, כדי שהדגים לא יידבקו.
      6. מכניסים לסיר את שיפודי הדגים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש גבוהה במשך 8 דקות. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 6 דקות.
      7. מעבירים את הסלט לכלי הגשה. מוציאים את השיפודים ומניחים על סלט החיטה החמים. מגישים.

      • עונה 4

        מתכונים לדגים