פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 4 פרק 2
      Matkon Batuah

      דג שמך ביוגורט מפולפל

      מתכון בטוח של צחי בוקששתר לדג שמך ביוגורט מפולפל עם סלט רשאד, רימונים וקרוטונים

      4 מנות
      חומרים לדגים:
      1/2 בצל סגול, קלוף
      1/2 כוס יין לבן
      1 כפית גרגרי פלפל ירוק מוחמץ (להשיג בחנויות תבלינים ובמעדניות)
      1/2 כפית סוכר
      1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
      1 גביע (240 מ"ל) יוגורט צאן משובח
      2 דגי שמך ורוד, מפולטים
      לסלט:
      1 צרור רשאד, שטוף היטב וחתוך גס
      1 כוס גרגרי רימון
      חופן קרוטונים טריים
      3 כפות שמן זית
      מעט מלח גס

      אופן ההכנה:
      1. מכינים את הדגים: חותכים את הבצל לקוביות קטנות שוות בגודלן. מאדים במחבת עם היין, גרגרי הפלפל הירוק המוחמץ (עם החומץ שלהם) והסוכר במשך כחמש דקות, עד שכמעט אין נוזלים במחבת.
      2. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את היוגורט ומחממים לטמפרטורה של 40 מעלות (בודקים בטבילת אצבע נקייה – התערובת צריכה להיות יותר מחמימה). מסירים מהאש.
      3. חוצים כל פילה באלכסון. מניחים את הפילטים במחבת, על שכבת היוגורט. מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 10 דקות. מעבירים לצלחת הגשה.
      4. מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את הרשאד, גרגרי הרימון והקרוטונים עם שמן הזית ומעט מלח גס. מניחים על הדגים ומגישים מיד.

      טיפ: לפני ההגשה, אפשר לבזוק על הדגים מעט סומאק טרי טחון או קליפת לימון מגוררת.

      טיפ נוסף: אפשר להחליף את גרגרי הפלפל הירוק ב-1/2 כוס נענע טרייה קצוצה.

      • עונה 4

        מתכונים לדגים