פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 4 פרק 6
      Matkon Batuah

      פורל עם אורז לבן וירקות מאודים

      איילת לטוביץ' מכינה פורל עם אורז לבן וירקות מאודים ברוטב יוגורט וטחינה.

      4 מנות

      החומרים:
      4 מנות פורל – פרפר של שני פילטים כל אחת
      מלח, פלפל

      לאורז:
      4 כוסות קטנות של אורז לבן מבושל
      8 גבעולי אספרגוס פרוסים דק
      2 כוסות עלי בייבי תרד
      250 גרם זוקיני מגורר
      קורט קינמון
      קורט כוסברה טחונה
      קורט פלפל שאטה
      4 כפיות שמן זית
      2 כפיות מיץ לימון

      לרוטב:
      ½ כוס טחינה מוכנה סמיכה
      4–6 כפות יוגורט
      ½ כפית מיץ לימון

      אופן ההכנה:
      1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
      2. מערבבים בקערה את האורז עם כל הירקות, התבלינים, שמן הזית ומיץ הלימון.
      3. יוצרים 4 מעטפות פתוחות מיריעות אלומיניום בגודל שיכיל את הדגים והאורז – מקפלים כל יריעה לשני מלבנים ומהדקים בקיפול את הקצוות המקבילים שלה. מחלקים את תערובת האורז בין המעטפות.
      4. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל ומכניסים דג אחד לכל מעטפה. סוגרים את המעטפות בצורה הרמטית ומניחים בתבנית מתכת בעלת שוליים רחבים. אופים במשך 15 דקות.
      5. בינתיים טורפים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה.
      6. פותחים לרווחה כל מעטפה – זהירות מהאדים! – מעבירים את תכולתה לצלחת ויוצקים מעל מעט מהרוטב.

      • עונה 4

        מתכונים לדגים