מתכון בטוחעונה 4 פרק 6
Matkon Batuah

איילת לטוביץ' מכינה פורל עם אורז לבן וירקות מאודים ברוטב יוגורט וטחינה.

4 מנות

החומרים:
4 מנות פורל – פרפר של שני פילטים כל אחת
מלח, פלפל

לאורז:
4 כוסות קטנות של אורז לבן מבושל
8 גבעולי אספרגוס פרוסים דק
2 כוסות עלי בייבי תרד
250 גרם זוקיני מגורר
קורט קינמון
קורט כוסברה טחונה
קורט פלפל שאטה
4 כפיות שמן זית
2 כפיות מיץ לימון

לרוטב:
½ כוס טחינה מוכנה סמיכה
4–6 כפות יוגורט
½ כפית מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. מערבבים בקערה את האורז עם כל הירקות, התבלינים, שמן הזית ומיץ הלימון.
3. יוצרים 4 מעטפות פתוחות מיריעות אלומיניום בגודל שיכיל את הדגים והאורז – מקפלים כל יריעה לשני מלבנים ומהדקים בקיפול את הקצוות המקבילים שלה. מחלקים את תערובת האורז בין המעטפות.
4. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל ומכניסים דג אחד לכל מעטפה. סוגרים את המעטפות בצורה הרמטית ומניחים בתבנית מתכת בעלת שוליים רחבים. אופים במשך 15 דקות.
5. בינתיים טורפים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה.
6. פותחים לרווחה כל מעטפה – זהירות מהאדים! – מעבירים את תכולתה לצלחת ויוצקים מעל מעט מהרוטב.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully