מתכון בטוחעונה 6 פרק 2
Matkon Batuah

מתכון בטוח של אלפחורס מידיו הנאמנות של דודו אוטומזגין.

כ-25 עוגיות (תלוי בגודל)
תבנית גדולה של התנור
חומרים:
150 גרם חמאה רכה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2 כוס (50 גרם) אבקת סוכר
3 חלמונים גדולים
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 מקל וניל
1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח
1/2 1 כוסות (200 גרם) קורנפלור
1 כף שטוחה (8 גרם) אבקת אפייה
1 צנצנת ריבת חלב
1 שקית (100 גרם) קוקוס טחון

אופן ההכנה:
1. מערבלים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר לתערובת אחידה.
2. מוסיפים בזה אחר זה את החלמונים, קליפות התפוז והלימון המגוררות. באמצעות סכין חדה מגרדים פנימה את הזרעים ממקל הווניל. מערבלים היטב.
3. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה ומערבלים לבצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 5 שעות.
4. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה.
5. מקמחים קלות משטח עבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי 1/2 3 מ"מ. באמצעות קורצן עוגיות עגול או כוס, קורצים עיגולים בקוטר 1/2 2 ס"מ. מניחים את העיגולים במרווח בתבנית.
6. אופים בתנור החם כ-18 דקות, רק עד שהעוגיות מזהיבות קלות. מוציאים ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
7. הופכים מחצית מהעוגיות ומזלפים או מורחים עליהן ריבת חלב. מכסים בשאר העוגיות. יוצקים לצלחת שטוחה ריבת חלב ולצלחת אחרת קוקוס. מגלגלים את דופנות העוגיות בריבת החלב ולאחר מכן בקוקוס.

מומלצים

לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfullywalla_ssr_page_has_been_loaded_successfully