פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 4 פרק 1
      Matkon Batuah

      דג אפוי בטחינה

      צחי בוקששתר זורק פילה דג לתנור ומוציא ממנו מנות מענגות.

      חומרים:
      1 עגבנייה גדולה, פרוסה
      2 בצלים, קלופים ופרוסים דק
      3 כפות שמן זית
      1 ק"ג פילה דג ים (כמו בורי, אמנון, דניס או אינטיאס(
      1 לימון, פרוס דק
      מעט מלח גס
      1/4 כוס צנוברים
      2 כוסות טחינה ביתית סמיכה מוכנה (עם מים, לימון, מלח ושום)
      מעט פטרוזיליה, קצוצה גס

      אופן ההכנה:
      1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. אם יש בתנור גריל עליון, מחממים אותו.
      2. מסדרים בתבנית חסינת אש את פרוסות העגבנייה והבצל. יוצקים מעל את שמן הזית.
      3. פורסים את הדג לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. מסדרים על הירקות שבתבנית בשכבה אחידה.
      4. סוחטים את קצות פרוסות הלימון על פרוסות הדגים. בוזקים מעט מלח גס. מסדרים את פרוסות הלימון מסביב לדגים.
      5. צולים לא מכוסה בתנור החם במשך חמש דקות. מוציאים, מפזרים מעל את הצנוברים ויוצקים על הכול את הטחינה. צולים במשך 15 דקות. מוציאים ומפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה. מגישים לצד אורז או עם פיתות טריות קלויות בתנור.

      • עונה 4

        מתכונים לדגים