

סביח מעולם אחר של השף ארז קומרובסקי.
6-4 מנות
חומרים:
4 חצילים בלאדי קלים, ללא גרעינים
5-4 כפות ממרח שקדים
4 כפות קרם קוקוס
מיץ מ-1 לימון בשל
מעט מלח ים גס
6 ביצים רכות, שבושלו במים רותחים 5 דקות
לסחוג:
1 צרור עלי כוסברה
1 ראש שום, חצוי
2-1 פלפלים ירוקים חריפים, קצוצים
1/2 כוס שמן זית
מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים על הגז 4 דקות מכל צד. מניחים במסננת ומקלפים.
2. מכינים את הסחוג: כותשים בקערה את הכוסברה, השום והפלפל החריף. מוסיפים את שמן הזית ומעט מלח.
3. מערבבים את ממרח השקדים עם קרם הקוקוס.
4. מסדרים את החצילים הקלויים על צלחת הגשה גדולה. מטפטפים מעל החציל מעט מיץ לימון ומלח ים גס.
5. יוצקים על החצילים את תערובת השקדים והקוקוס. מזלפים מעל מעט סחוג.
6. שוברים את הביצים הרכות מסביב, כך שהחלמונים ייזלו על המנה. מזלפים על הביצים מעט סחוג.
מתכונים לתוספות