פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 4 פרק 8
      Matkon Batuah

      פילה מוסר בחמאת פרג ולימון כבוש

      השף אבי ביטון מכין מנה שתגרום לכם ללקק את האצבעות.

      2 מנות
      חומרים לפילה:
      2 פילטים של מוסר ים במשקל 170-150 גרם כל אחד, יבשים מנוזלים
      4 כפות שמן זית
      מלח ופלפל שחור גרוס טרי

      לחמאת פרג ולימון כבוש:
      1 עגבנייה, חתוכה לשמיניות
      3 פרוסות לימון דקות
      1 שן שום, פרוסה דק
      1 כפית שטוחה סוכר
      קורט מלח ופלפל שחור
      קורט צ'ילי גרוס
      1 כף גדושה חמאה רכה
      1 כפית פרג שלם


      אופן ההכנה:
      1. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
      2. מכינים את הדגים: משמנים בשמן זית צד אחד של כל פילה. מתבלים במלח ופלפל.
      3. מחממים מחבת כבדה שמתאימה לתנור, עד שהיא לוהטת (מרגישים את החום עולה ממנה). צורבים את הפילטים היטב, כדקה מכל צד. מכניסים את המחבת לתנור החם ואופים במשך 5 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
      4. מכינים חמאת פרג ולימון כבוש: מחממים מחבת נפרדת ומקפיצים את העגבניות עם מעט מים. מוסיפים את פרוסות הלימון, השום והסוכר ומערבבים. מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהפרג ומערבבים. מבשלים על אש בינונית עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים. מכבים את האש.
      5. מרסקים את התבשיל עם בלנדר מוט. מדליקים שוב את האש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד לתערובת חלקה. מוסיפים את הפרג ומקפיצים כ-2 דקות.
      6. מגישים את המנה: מניחים את נתחי הדג על צלחת שטוחה. יוצקים מעל את חמאת הפרג והלימון הכבוש. מגישים חם.

      • עונה 4

        מתכונים לדגים