פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 5 פרק 5
      Matkon Batuah

      בטטות מזוגגות במייפל

      אהרוני מכין בטטות מזוגגות בחמאה, סירופ מייפל וג'ינג'ר, שמשתדכות מעולה עם יוגורט עזים.

      חומרים:
      4 בטטות בינוניות יפות ומוצקות
      מלח גס
      4 כפות עירית קצוצה דק

      לרוטב:
      3 כפות שמן זית
      4 כפות חומץ בלסמי
      שליש כוס רוטב מייפל אמיתי
      חצי כוס מים
      3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
      כף עלי טימין
      כפית פלפל שחור גרוס


      אופן ההכנה:

      1. קולפים את הבטטות בקולפן ירקות. תוך כדי פעולת הקילוף, "מיישרים" את צורתה של הבטטה לצורת כדור "פוטבול" חלק, עם שני קצוות מחודדים יפה. חוצים את הבטטות לאורכן עם סכין גדולה וחדה.

      2. שמים את כל חומרי הרוטב בתבנית מתכת גדולה וחסינת אש, מניחים על להבת הכיריים הגדולה ומביאים לרתיחה. מערבבים לרוטב הומוגני ואחיד.

      3. מכניסים את הבטטות לתבנית, עם הצד החתוך כלפי מטה, ומבשלים על להבה גבוהה כחמש דקות.

      4. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, מהדקים ומנמיכים את הלהבה לגובה בינוני. מניחים לכל העסק להתבשל כעשרים-שלושים דקות (תלוי בגודל הבטטות), עד שהבטטות רכות מעט וכמעט מוכנות לאכילה. מרטיבים גם את החלק העליון של הבטטות ברוטב, שבינתיים הסמיך כתוצאה מהבישול.

      5. מגבירים שוב את האש, מטלטלים מעט את התבנית, שיזוזו מעט הבטטות וישתכשכו ברוטב הסמיך, וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהרוטב שבתבנית נעשה ממש סמיך, כמו קרמל מבריק ומבעבע, והחלק התחתון של הבטטות שזוף ומזוגג.

      6. מוציאים את הבטטות מהתבנית ומניחים אותן על כלי הגשה עם הצד החתוך שלהן כלפי מעלה. כל שנותר לעשות, הוא לפזר על חצאי הבטטות מלח גס ומעט עירית קצוצה, ולהגיש, מומלץ לצד יוגורט עזים.

      • עונה 5

        מתכונים לתוספות