פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 3 פרק 11
      Matkon Batuah

      פאי רועים אנגלי

      גרסה מקסימה וטעימה של אהרוני לפאי הרועים האנגלי, עשוי בשר טחון, פירה תפוחי אדמה ופירורי לחם.

      החומרים:
      סלסלת פטריות פורטבלו טריות ומוצקות, פרוסות גס
      1 קילו בשר בקר טרי, טחון
      1 בצל קצוץ דק
      5 שיני שום קצוצות
      6 כפות שמן זית
      5 עלי מרווה קרועים ביד
      חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
      מלח, פלפל שחור טחון טרי

      לפירה תפוחי אדמה:
      קילו וחצי תפוחי אדמה, מבושלים או אפויים
      שליש כוס שמן זית+מעט שמן זית לטיגון
      1 בצל קצוץ
      2 שיני שום קצוצות
      3 ביצים
      שליש כוס פטרוזיליה
      חצי כוס פירורי לחם
      מלח, פלפל שחור טחון טרי

      אופן ההכנה:
      1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את המרווה, שיני השום והבצל הקצוץ. מתבלים במעט פלפל ומערבבים. מוסיפים את הפטריות לטיגון קצרצר ומצרפים למחבת את הבשר הטחון. מטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר שחום ומפורר לגמרי. מכבים את האש ומערבבים פנימה את הפטרוזיליה.

      2. ממלאים תבנית מלבנית חסינת חום (אפשר גם בקעריות אישיות) כ-3/4 הגובה בתערובת הבשר, מהדקים מעט ומניחים בצד.

      3. מכינים את הפירה: מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או במזלג, עד לקבלת פירה חלק. מטגנים את הבצל והשום ברבע כוס שמן זית עד שהם משחימים. בינתיים, מוסיפים לתפוחי האדמה את שליש כוס שמן הזית והביצים. ממליחים ומפלפלים.

      4. מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן עם שמן הטיגון ומערבבים. מוסיפים מעט פטרוזיליה לסיום.

      5. שמים את הפירה על שכבת הבשר שבתבנית. מפזרים עליו את פירורי הלחם, מטפטפים מעל מעט שמן זית ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

      • עונה 3

        מתכונים למנות עיקריות