פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 5 פרק 2
      Matkon Batuah

      אורז מטוגן עם עוף, פלפלים חריפים, קולורבי וכוסברה

      תמיד כדאי שיהיה אורז מוכן במקרר. מי יודע מתי תרצו להקפיץ אותו עם עוף, קולורבי וכוסברה? מתכון בטוח של אהרוני.

      החומרים:
      3 כוסות אורז לבן מבושל קר
      250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
      1 פלפל אדום חריף פרוס
      2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
      2 שיני שום קצוצות
      1 בצל אדום קצוץ גס
      1 קולורבי קלוף חתוך לקוביות של כסנטימטר
      8 בצלים ירוקים (החלק הלבן עם 5 ס"מ מהגבעול)
      כוס אפונה קפואה
      חצי כוס כוסברה קצוצה גס
      2 כפות רוטב פאד תאי – או סויה
      5 כפות שמן קנולה
      מלח, פלפל שחור

      אופן ההכנה:
      1. מחממים היטב במחבת רחבה 2 כפות שמן ומכניסים פנימה את השום, הפלפל האדום החריף, הבצלים והג'ינג'ר. מטגנים תוך ערבוב במשך שתי דקות. מוסיפים את הקולרבי לטיגון-ערבוב של שתי דקות ורק אז מוסיפים את האפונה, מחצית מהבצל הירוק, מלח ופלפל. מערבבים דקה ומוציאים מהמחבת.

      2. מוסיפים עוד מעט שמן למחבת וכשהוא חם מוסיפים העוף לטיגון קצר תוך ערבוב של דקה. ממליחים ומפלפלים. מוציאים ומוסיפים לקערת הירקות.

      3. מחממים עוד קצת שמן במחבת ומכניסים פנימה את האורז הקר. מטגנים תוך כדי ערבוב כשלוש-ארבע דקות עד שהאורז חם מאד, מבריק ופריך מעט מהטיגון. ממליחים ומפלפלים מעט
      ומחזירים את הירקות והעוף למחבת להקפצה משותפת. מוסיפים כוסברה ואת רוטב הפאד תאי ומערבבים ביחד. מוציאים ומפזרים מעל את יתר הבצל הירוק.

      • עונה 5

        מתכונים לתוספות