פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 4 פרק 4
      Matkon Batuah

      סלמון טרי עם קרם פרש ושמן עירית

      סלמון טרי עם קרם פרש ושמן עירית של השף ירון קסטנבוים.

      חומרים:
      300 גרם סלמון טרי, נקי מעור ועצמות, שטוף במים קרים ומיובש בנייר סופג
      500 גרם מלח גס
      1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
      1 חבילה שמיר, שטוף, מיובש וקצוץ דק
      1 כפית פלפל שחור גרוס

      לקרם פרש:
      250 גרם קרם פרש
      3 כפות חלב 3%

      לשמן עירית:
      1 חבילת עירית
      כוס שמן קנולה
      2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
      מלח גס ופלפל שחור גרוס
      4 כפות טוביקו או 4 כפיות קוויאר סלמון
      מעט שמיר

      אופן ההכנה:
      1. כובשים את הסלמון: מפזרים חצי מכמות המלח במרכז צלחת. מורחים את נתח הסלמון משני צידיו בסילאן. מפזרים פלפל שחור ושמיר משני צידיו ומניחים על תלולית המלח. מכסים בשארית המלח, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכבישה של שעה אחת.

      2. מוציאים מהמקרר, שוטפים במים, מייבשים בעזרת נייר סופג ושומרים בקירור.

      3. מכינים שמן עירית: חולטים את העירית בסיר עם מים רותחים. מעבירים למי קרח. סוחטים וטוחנים בבלנדר תוך הוספת חצי כוס שמן ואז עוד חצי, עד לקבלת מחית חלקה. מסננים דרך פיסת בד או חיתול ושומרים בקירור.

      4. מכינים קרם פרש: מערבבים בקערה ושומרים בקירור.

      5. מגישים: במרכז כל צלחת יוצקים באופן שווה את תערובת הקרם פרש. פורסים את נתח הסלמון לפרוסות דקות ומסדרים על מצע הקרם פרש. מטפטפים את שמן העירית, מפזרים מעט שמיר ומתבלים בלימון, מלח גס ופלפל שחור גרוס. מוסיפים טוביקו ושמן עירית ומגישים.

      • עונה 4

        מתכונים לדגים