פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מומלצים

      מתכון בטוח: עונה 5 פרק 14
      Matkon Batuah

      פשטידת פולנטה עם תרד וקינואה

      מתכון בטוח של ליה שומרון להכנת פשטידת פולנטה לא קונבנציונאלית עם תרד וקינואה.

      חומרים:
      כוס קמח תירס
      1/2 שן שום
      1/2 חופן שמיר קצוץ
      1 כפית שמן זית
      1/2 כפית מלח
      1/2 כוס קינואה
      450 גרם תרד
      1 גביע קוטג'
      3 ביצים
      1 שן שום כתושה
      מעט אגוז מוסקט
      מלח ופלפל לפי הטעם

      לציפוי:
      מעט נבט חיטה

      הוראות הכנה:
      1. קולים מעט את גרגירי קמח התירס בסיר יבש עד שיש ריח קל של פופקורן באוויר.

      2. מוסיפים בהדרגה 3 כוסות של מים פושרים, תוך כדי ערבוב.
      ממשיכים לערבב עד שהדייסה הופכת להיות קשה ונפרדת מהדפנות.

      3. מכבים את האש ומוסיפים את השום, השמיר את המלח ואת שמן הזית, בוחשים היטב ומעבירים לתבנית משומנת.

      4. משטחים את הדייסה עם לקקן רטוב עד שמתקבל משטח חלק, ומניחים בצד להתקרר (למעלה משעה).

      5. מחממים סיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את התרד, מערבבים ומחכים שיתאדה. מעבירים למי קרח. מוציאים ומסננים.

      6. מבשלים קינואה: שוטפים 1/2 כוס קינואה ומייבשים בקלייה בסיר. מוסיפים 1 כוס מים רותחים ומעט מלח, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות. אם אין עוד מים, סוגרים את האש וכעבור 2 דקות פותחים את הסיר ומפוררים את גרגירי הקינואה.

      7. מערבבים את התרד עם הקינואה, הקוטג', הביצים השום והתבלינים. מערבבים היטב ומוזגים מעל הפולנטה.

      8. מפזרים מעל מעט נבט חיטה.

      9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 25-30 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.

      10. מצננים וחותכים.

      • עונה 5

        מתכונים לתוספות